Filmul de miercuri, "Down by law"

289
Filmul de miercuri,
Mișcarea culturală Constanța v-a pregătit din nou filmul de miercuri. Acesta este "Down by law", 1986,în regia americanului Jim Jarmusch, în rolurile principale avându-i protagoniști pe Roberto Benigni și Nicoletta Braschi.


"Cineastul rock suprem" după cum a fost supranumit, Jim Jamrush e un demn reprezentant al culturii underground Manhattan, idol new-yorkez încă de la începutul anilor optzeci. Filmele "Stranger than Paradise" și "Down by law" cu imagine alb-negru granulată, stil minimalist și umor sarcastic, l-au consacrat ca cineast al epocii sale. 
În "Down by law"  Zack (Tom Waits) este un disc-jockey șomer acuzat de crimă după ce în mașina pe care fusese angajat să o conducă este găsit un cadavru. Astfel ajunge după gratii unde îi cunoaște pe Jack (John Lurie) proxenet și pe Roberto (Roberto Benigni), emigrant italian foarte optimist care chiar omorâse un om. Chimia care există între ei este fascinantă. În cele din urmă, ei reușesc să evadeze din închisoare. Obosiți și flămânzi, cei trei decid să o ia fiecare în altă direcție pentru a căuta hrană. Cumva, după ce DJ-ul și proxenetul pleacă fiecare în câte o direcție, italianul își riscă serios pielea, dar are parte și de premiul cel mare, deoarece ajunge în brațele frumoasei italience Nicoletta (Nicoletta Braschi). În plus, el reușește să procure haine pentru camarazii lui care îl privesc înmărmuriți. 
Filmul de miercuri a trecut la ora de iarnă ceva mai devreme, proiecția sa la clubul Doors fiind programată de la ora 18:00. Intrarea este liberă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Muzica basmelor" la TNOB
Pagina a fost generata in 1.6612 secunde