Filme documentare în aer liber, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

357
Filme documentare în aer liber, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii - filmedocumentare-1563208365.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii, dar și turiștii pot urmări în aer liber, începând de mâine, proiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", se va desfășura pe parcursul mai multor zile.

Documentarele vor atinge subiecte despre știință, natură, antropologie, evoluția universului și altele, toate la un loc, sau tratate individual.

"Deși subiectele pot părea complicate, vom alege o abordare pe înțelesul tuturor, filmele documentare fiind menite să ne învețe ceva nou sau să ne prezinte anumite informații din perspective inedite, captivante și intrigante. Documentarele vor oferi o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă, de exemplu, cu provocările încălzirii globale. Ne propunem o călătorie fascinantă prin istorie, știință și filosofie despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului și despre soluțiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor și planetă când vine vorba de resursele naturale", explică Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural "Teodor Burada".

Având în vedere că parcul complexului este o excelentă zonă de agrement, cu alei și bănci, amplasate printre arbori și aranjamente vegetale, toate constituind o mini grădină dendrologică, cu specii autohtone și alohtone, proiecțiile desfășurate în aer liber, în acest spațiu, vor fi o experiență cinematografică pentru simțuri, minte și suflet întrucât publicul va vibra cu energia naturii în sine, documentarele combinând diferite efecte speciale inovatoare cu imagini de arhivă terifiante de pe întreg mapamondul, abordând atât trecutul nostru planetar, cât și o căutare a locului umanității în viitor.

Totodată, filmele documentare au rolul de a trimite la introspecție și sunt o metodă alternativă de educație reprezentând totodată un mijloc de conștientizare asupra importanței protecției mediului.

v v v

Primul film documentar se intitulează "Află totul despre urși" și va fi prezentat pe 17 iulie și pe 28 august, de la ora 21.30. Cel de-al doilea documentar se numește "Pământul. 100 cele mai mari descoperiri" și va fi proiectat pe 31 iulie, de la ora 21.30, și pe 11 septembrie, de la ora 20.30. "Coliziuni Cosmice: Galaxii" este cele de-al treilea film documentar, iar proiecția acestuia este programată pe 14 august, de la ora 21.30, și pe 11 septembrie, de la ora 20.30.

"Proiectul se va desfășura până la finele anului în funcție de condițiile meteorologice, în exterior sau interior, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Programul pentru lunile octombrie, noiembrie, decembrie va fi surpriza proiectului și va fi anunțat ulterior", mai explică directorul Centrului Cultural "Teodor Burada".

Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4417 secunde