Festivititățile de deschidere a anului școlar vor fi ținute cu mască, cel mult o oră jumătate

245
Festivititățile de deschidere a anului școlar vor fi ținute cu mască, cel mult o oră jumătate - masca-1630315336.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Sorin Cîpeanu, a declarat, luni, că ministerul a decis să permită organizarea de festivități în ziua de 13 septembrie, când începe anul școlar, cu respectarea a două condiții.


Prima condiție, a explicat ministrul, este ca părinții, elevii și profesorii să poarte mască, chiar dacă sunt în aer liber.


Iar a doua condiție este ca aceste evenimente să nu dureze mai mult de o oră și jumătate.


”Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar, din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu 2 condiții: prin excepție, masca fiind obligatorie la interior, în data de 13 septembrie ea va fi obligatorie și la exterior, pentru că sunt aglomerări mari care se creează - elevi, părinți, bunici, profesori - și durata să fie de maxim o oră și jumătate.” - a spus ministrul Cîmpeanu.


Tot el a precizat faptul că, pe parcursul anului școlar, elevii care nu vor avea măști vor putea cere una chiar de la școală.


”Astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ de 500, 600, 700.00 de măști în fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor, pentru asigurarea protecției sanitare, pentru elevi și cadre didactice.” - a mai declarat ministrul Educației.


Sursa: Pro TV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.702 secunde