Festivalul tradițiilor populare, în Piața Ovidiu

280
1
Festivalul tradițiilor populare, în Piața Ovidiu - festivaltraditii-1497026338.jpg

Articole de la același autor

Aproape 100 de copii din România și Bulgaria îi vor încânta, sâmbătă, pe turiști și pe constănțeni cu cele mai frumoase porturi populare. 


Cluburile Lions din România și Bulgaria continuă astfel tradiția organizării Festivalului păstrării tradițiilor populare din țările riverane Dunării. Ajuns la cea de-a treia ediție, evenimentul reunește copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, dintre care o parte sunt copii cu dizabilități sau din centrele de plasament din cele două țări. 


Sâmbătă, de la ora 11, copiii își încep reprezentația pe scena amenajată în Piața Ovidiu din Constanța. Spectacolul conține dansuri populare tradiționale din zonele Dobrogei și Dunării de Jos, precum și cântece populare interpretate de copiii români și bulgari, care participă la sărbătorirea prin cântec și dans a centenarului Lions și, totodată la păstrarea identităților naționale în contextual actual al globalizării.


Participanții provin de la Centrul de plasament "Delfinul" din Agigea, Centrul de plasament "Antonio" din Constanța, Centrul de plasament "Ovidiu" din Constanța, Centrul de Muzică și Artă "Megatron" Silistra, Școala gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța, Ansamblul "Cununița SatuluI" de la Liești - Galați și Ansamblul "Ghiocelul" de la Palatul Copiilor din Călărași.


Comentează știrea

cupan
10 iunie 2017
ALO POL LOC

Cand goniti cersetorii din P Ov?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3604 secunde