Festivalul Tinere Speranțe de la Medgidia, aproape de start

155
Festivalul Tinere Speranțe de la Medgidia, aproape de start - medgidiaafistineresperante-1432833423.jpg

Articole de la același autor

Ultimul week-end al lunii mai este dedicat, la Medgidia, muzicii ușoare și populare. Cercul Militar din Medgidia

va găzdui, pe 30 și 31 mai, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Populară "Tinere Speranțe".

Organizat de Primăria Municipiului Medgidia, prin Serviciul Cultură, festivalul are ca scop promovarea tinerilor și a copiilor talentați din țară și este destinat interpreților cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Concursul de interpretare are în componență două secțiuni divizate pe categorii de vârstă: secțiunea muzică ușoară, ce se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 14.00 și include categoriile 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-18 ani, respectiv secțiunea de muzică populară, ce va avea loc duminică, de la ora 15.00, cuprinzând aceleași categorii.

Prima parte a fiecărei seri este dedicată concursului de interpretare, urmând ca, în partea a doua, publicul să asculte recitaluri susținute de artiști profesioniști. În prima seară, vor încânta spectatorii Ileana Șipoteanu, Andreea Olariu și Vivi Petcu, urmând ca, după concursul de muzică populară de duminică, să urce pe scenă interpreții Mariana Edulescu, Elena Plătică și Marius Cristel.

Și anul acesta, organizatorii își doresc să promoveze cu ocazia evenimentului muzica românească. Astfel, la categoriile de vârstă 6-8 ani și 9-11 ani vor fi prezentate numai melodii românești, la categoriile 12-14 ani și 15-18 ani în secțiunea "muzică ușoară", piesa interpretată poate fi atât din repertoriul național, cât și internațional, adecvată vârstei, iar în secțiunea "muzică populară", la categoriile de vârstă 12-14 ani și 15-18 ani, candidații vor interpreta obligatoriu și o piesă fără acompaniament (doină sau baladă). Piesele pot face parte din repertoriul oricărei zone geografice a țării.

La secțiunea de muzică ușoară, vor participa 50 de concurenți jurizați de Ileana Șipoteanu, Vivi Petcu, Gheorghe Rădulescu, Adrian Dumitrache, Petrică Ciobanu. Concursul de muzică populară va avea 20 de concurenți, iar juriul la această secțiune va fi format din: Mariana Edulescu, Elena Plătică, Marius Cristel, Adrian Dumitrache și Petrică Ciobanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde