Festivalul "Mamaia Copiilor" se apropie de start

217

Articole de la același autor

Organizatorii celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor", respectiv Asociația Culturală "Mamaia Copiilor", Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Constanța și Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța se pregătesc de start.

Potrivit directorului festivalului, Liviu Manolache, la secțiunea de Interpretare, soliști individuali se pot prezenta copii, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. La preselecția zonală, concurenții individuali vor prezenta două melodii de muzică ușoară românească, pe suport CD audio. O melodie la alegere va fi interpretată integral și a doua numai o strofă și refrenul.

La Constanța, preselecția se va face în data de 29 aprilie, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Se depun pentru înscriere, la această secțiune, fișa de înscriere, negativele pieselor și dovada plății taxei în copie. Înscrierile pentru această etapă se pot face la sediul din Constanța, până la data de 10 aprilie.

Pentru secțiunea interpretare Show, selecția se va face pe baza DVD-urilor transmise de concurenți. Acestea trebuie să conțină momentul artistic de muzică ușoară-pop românească, propus de concurent pentru finala mare.

Spectacolul poate fi susținut de unul până la 12 interpreți. Juriul va alege cele mai bune 14 propuneri de show. Cei ce participă la această secțiune își pot depune materialele video (DVD) până la data de 12 mai. Pentru secțiunea de Creație, se prezintă melodii în primă audiție, cu o durată maximă de trei minute, în conformitate cu regulamentul, realizate de creatori profesioniști sau amatori. Juriul de specialitate, care se va întruni în ziua de 14 mai, va promova pentru etapa finală 28 melodii, câte șapte pentru fiecare categorie de vârstă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3522 secunde