Festivalul "Lotca de argint", pus în pericol de lipsa de fonduri

108

Articole de la același autor

În cadrul Festivalului Internațional de Artă și Pescuit "Lotca de argint", curioșii și pasionații de pescuit au putut admira o expoziție de obiecte tradiționale pescărești. La evenimentul desfășurat la Ghindărești, au participat invitați din Suedia, Bulgaria, Rusia și Republica Moldova. 


Primarul comunei Ghindărești, Adrian Vartolomei, a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a afirmat că această ediție a fes-tivalului ar putea fi ultima, din cauza lipsei de fonduri. Vartolomei și-a propus însă să identifice fonduri pentru a putea asigura continuitate proiectului. 


"Schimbul de experiență între pescari, promovarea sectorului pis-cicol tradițional, lansarea pe piața turismului rural dunărean a zonei Ghindărești, cunoaștere și comu-nicare între etnii, sunt doar câteva dintre avantajele organizării acestui festival", a declarat Vartolomei. 


Ansamblul "Litoral" Mangalia, grupul vocal "Roza" Ghindărești, grupul vocal "Zori" din Sfiștovka (județul Tulcea), Ansamblul "Novosiolki" Ghindărești, grupul micilor dansatori "Vesiolîie Novosioliciki" al Școlii Gimnaziale "Serghei Esenin" din comună, grupul vocal alcătuit numai din bărbați "Dunaiskie cazakii", interpreta Anto-nina Lăcătuș din Republica Moldova, micuța și talentata Iuliana Procop, duetul Tania și Vera sunt doar câțiva dintre artiștii care au evoluat pe scena festivalului. 


Surpriza serii a fost recitalul lui Gazi Demirel, supranumit "sultanul muzicii orientale" din România. Participanții au luat lecții de dans oriental și spectatorii au încercat să le imite. 


Concursuri de pescuit, expoziție de obiecte tradiționale de pescuit și preparate culinare din pește - de toate acestea s-au bucurat participanții. Iar Anna Lesko a susținut un spectacol de zile mari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0478 secunde