Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății" a fost un succes

86
Festivalul Internațional de Teatru

Articole de la același autor

A luat sfârșit cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății (FMC). Organizatorii spun că aceasta a fost un succes, iar mărturie stau aplauzele, numărul mare de spectatori, opiniile lor exprimate în fața camerelor de filmat și în chestionarele de feed back pe care le-au împărțit. 


«Cu toate problemele, generate mai ales de factori incontrolabili, precum vremea instabilă sau starea de sănătate a unui actor invitat, Teatrul de Stat Constanța (TSC) și-a îndeplinit obiectivele principale, de a oferi constănțenilor evenimente culturale valoroase și de a continua tradiția unui festival care a fost înființat în anul 1978 și, într-un context mai favorabil culturii, ar fi împlinit 40 de ani în 2018.


Bilanțul festivalului este de 19 spectacole de teatru, un concert spectacol, un recital de poezie, opt spectacole stradale și patru evenimente conexe - lansări de cărți și reviste și un colocviu dedicat Centenarului României Mari, din perspectiva profesioniștilor din teatru. De asemenea, trebuie menționată parada în costume antice, realizată cu voluntari, de către istoricul Liliana Bădin de la Muzeul de Istorie și Arheologie Callatis Mangalia și parada în costume populare, cu ajutorul Muzeului de Artă Populară Constanța și Centrului Cultural Județean "Theodor Burada"», au declarat aceștia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.066 secunde