Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"

932
"Nabucco" este spectacolul care va deschide Festivalul Interna-țional al Muzicii și Dansului, care se desfășoară în perioada 15 octombrie - 8 noiembrie la Constanța.
Manifestările din cadrul festivalului se vor desfășura la Sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și la Muzeul de Artă Constanța, publicul având ocazia să admire evoluțiile artiștilor în spectacole de operă și balet, dar și în concerte vocal - simfonice.
Primul spectacol al Festivalului este "Nabucco", de G. Verdi, spectacol care nu s-a mai jucat la Constanța de câțiva ani și care va fi reluat pe 15 octombrie, în interpretarea soliștilor Ionuț Pascu, Madeleine Pascu, Stela Sârbu, Sorin Drăniceanu (Craiova), Răzvan Săraru, Mihaela Ionescu și Constantin Acsinte. Orchestra va fi dirijată de Gheorghe Stanciu.
De asemenea, în cadrul festivalului va mai avea loc: Gala Tinerilor Interpreți, organizată în colaborare cu Universitatea "Ovidius", Gala de Balet, care va reuni cunoscuți artiști constănțeni, dar și din București, spectacolul "Gianni Schicchi", de G. Puccini, Gala de Operă "Aida", de G. Verdi, "Răpirea din serai", de W.A. Mozart, concertul vocal-simfonic "Carmina Burana", de Carl Orff, recitalul de lieduri care va marca centenarul Paul Constantinescu, spectacolul "Peer Gynt", de Edvard Grieg, spectacolul "Cavalleria Rusticana - Paiațe" (P. Mascagni, R. Leoncavallo) și spectacolul "Coppelia", pe muzică de Léo Delibes, prezentat de "New space ballet" din Italia.
Festivalul, ajuns la cea de-a XXXV-a ediție, reunește soliști constănțeni, dar și din țară și din străinătate, fiind organizat de Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Se redeschid cercurile Palatului Copiilor
Pagina a fost generata in 1.7633 secunde