Festivalul "George Enescu", în premieră, live la Cityplex - Tomis Mall

132
Festivalul

Articole de la același autor

A început cel mai important festival de muzică clasică din Europa, în onoarea compozitorului George Enescu. Noutatea din acest an este că evenimentul se va transmite live la Cityplex - Tomis Mall. Melomanii vor putea să asculte muzică de cea mai bună calitate până pe 20 septembrie, ultima zi a festivalului.

Șase serii de evenimente de muzică clasică, dar și contemporană, de la muzică simfonică și corală la operă și balet: mari orchestre ale lumii, recitaluri și orchestre camerale, concertele de la miezul nopții, muzica secolului XXI & Enescu și contemporanii săi, operă și balet seria Wagner au fost pregătite de organizatori.

Pe lângă cele patru orchestre cele mai bune din lume, alte orchestre situate în Topul 20 alcătuit de "Gramophone" vor mai fi prezente în ediția 2015 a Fes-tivalului Enescu, printre acestea numărându-se și San Francisco Symphony Orchestra, distinsă cu un Pulitzer Prize pentru Muzică, care va interpreta în premieră lucrarea Voix de la Nature.

Ediția 2015 a Festivalului George Enescu aduce la București, Cluj, Oradea și Constanța, prin această transmisie live, aproape 2.500 de artiști străini și români de prestigiu.

Programul transmisiei live este ur-mătorul: l 3 septembrie, ora 20 - Filarmonica din Berlin - 90 de minute l 6 septembrie, ora 19.30 - Orchestra San Francisco Symphony - 90 de minute l 9 septembrie, ora 20 - Orchestra London Symphony - 120 de minute l 15 septembrie, ora 20 - Filarmonica din Viena - 60 de minute l 20 septembrie, ora 19.30 - Royal Concertgebouw Amsterdam - 90 de minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2826 secunde