Pe scena Căminului cultural Ciobanu

Festivalul "Dobroge, vatră de folclor românesc"

823
Festivalul
În acest week-end, la Căminul cultural din localitatea Ciobanu va avea loc a doua ediție a Festivalului-concurs județean de folclor al cântecului și dansului popular național "Dobroge, vatră de folclor românesc".

Festivalul va cuprinde trei secțiuni: secțiunea întâi, cu vârste cuprinse între 8-14 ani și 15-25 ani - interpretare soliști vocali și instrumentiști, secțiunea a doua rezervată concurenților între 8-14 ani și 15-25 ani - interpretare grupuri vocal-folclorice, și secțiunea a treia, deschisă participanților între 8-25 ani - coregrafie dans popular național.

S-au înscris în concurs, alături de cei 20 de soliști vocali, ansamblurile folclorice "Româncuța 1" și "Româncuța 2", din localitatea Cumpăna, "Siliș-teanca", din Sliștea, "Țărăncuța" din Independența, "Cartalu" din Vulturu, "Mugurașii" din Ovidiu, "Floricica" din Horia, "Altițe Dobrogene" din Cogealac, "Ciobănașul" din Ciobanu, "Dobro-geanca" din Tuzla, "Floarea din grădină" din Grădina, grupul de dansatori "Cas-telanii" din Castelu, "Nisipărenii" din Nisipari, "Mocăncuța" din Mihail Kogălni-ceanu, și "Ulmetum" din Pantelimon.

"Deși se desfășoară de-a lungul unei singure zile, respectiv 19 noiembrie, proiectul cultural își propune atât descoperirea și promovarea de noi talente interpretative, cât și stimularea creației muzicale originale de valoare. De asemenea, se dorește formarea unei culturi muzicale și estetice în rândul publicului autohton și nu numai, cât și crearea aptitudinilor necesare pentru a aprecia frumosul și respectul pentru folclorul romanesc", declara Ovidiu Roșca, președintele asociației culturale organizatoare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Comunei Ciobanu, împreună cu Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori Constanța, prin Agenția de Impresariat Artistic "Future Projects" Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3582 secunde