Festivalul de la Teatrul "Oleg Danovski" se încheie cu două premiere

470
Festivalul de la Teatrul

Ultimele acorduri ale celei de-a XXXVII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului de la Constanța se vor auzi în acest week-end, când pe scena Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" se vor petrece două premiere consecutive.

Au fost nouă seri de spectacol, de-a lungul a 30 de zile de festival realizat cu sacrificii, după cum afirma chiar Daniela Vlădescu, directorul teatrului-gazdă constăn-țean, sub patronajul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
O impresionantă desfășurare de forțe ale artei interpretative din țară și străinătate, care a cuprins trei premiere, din care două în acest week-end. Festivalul s-a deschis cu premiera operei "Don Pasquale", de Gaetano Donizetti, sub bagheta dirijorală a lui Gheorghe Stanciu, și se va încheia duminică, 20 noiembrie, cu concertul "Maru-ssia" - "Din sufletul Rusiei", în con-cepția, orchestrația și aranjamentele muzicale semnate Lucian Vlă-descu. Potrivit Danielei Vlădescu, care va urca pe scenă duminică, 20 noiembrie, "vor fi interpretate toate bijuteriile muzicale ce au rămas la fel de impresionante de-a lungul timpului și care vor face
din «Marussia» un concert interesant și aducător de bucurie sufletească. Muzica este cea care ne unește pe toți, sunetul este cel care este perceput cel mai intens de oameni".
Cât despre premiera baletului "Lacul Lebedelor", de P.I. Ceaikovski, programată pentru sâmbătă, 19 noiembrie, în coregrafia semnată Mihai Babușka, după Ivanov Petipa, îi va avea ca soliști pe Adina Tudor și Gigel Ungureanu, prim-soliști ai Operei Naționale din București. Vor fi cu siguranță la înălțimea așteptărilor și minunații noștri balerini Irina Ganea Mihaiu, Horațiu Cherecheș, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Aliss Tarcea, Amalia Mândruțiu, Delia Luca și Kanoko Suzuki. Scenografia Adriana Urmuzescu, asistent coregrafie Corina Dumitrescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8647 secunde