În "Săptămâna Altfel"

Festivalul "Aplauze" - cap de afiș la Colegiul "Mircea"

257
Festivalul

Articole de la același autor

Pentru elevii și colectivul profesoral al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța cel mai important eveniment al acestei săptămâni "ALT-FEL" îl constituie a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru elevi "Aplauze", care debutează astăzi.


La cele trei zile de teatru și ateliere de lucru vor lua parte 15 trupe din patru țări, respectiv Ucraina, Serbia, Chișinău și România. Pentru a da greutate evenimentului, la festival au acceptat invitația de a oferi un spectacol actori ai Teatrului Masca din București, dar și artiști de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța. Chiar astăzi, ei vor susține un spectacol de canțonete, iar marți, 7 aprilie, actorii Teatrului Masca vor prezenta un spectacol de commedia dell’arte. Programul Festivalului "Aplauze" include ateliere de lucru coordonate de actori profesioniști, în care elevii vor învăța coregrafie, tehnici de luptă scenică, arta actorului etc. 


Cele 15 trupe participante vor pune în scenă piese inspirate din dramaturgia națională și internațională, precum și scenarii originale. Pe tot parcursul festivalului reprezentațiile tinerilor actori vor fi jurizate de personalități de artă și cultură ale orașelor Constanța și București.


Evenimentul este destinat elevilor constănțeni, iar piesele vor fi interpretate de liceeni din București, Tulcea, Piatra-Neamț, Huși, Constanța, Republica Moldova, Serbia și Ucraina pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (secțiunea liceu) și la sala de spectacole SNC (secțiunea gimnaziu).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3799 secunde