Festival medieval la Cetatea Enisala

1024
1

Articole de la același autor

Festivalul "Pro Istoria" începe de la Enisala, cetatea medievală genoveză a Dobrogei. Sâmbătă, 21 iulie, o paradă medievală va pleca din Sarichioi la ora 9.30 și, trecând prin Babadag, va ajunge la cetate.
"Prinți și prințese, dar și ansambluri locale vor învia spiritul genovez al cetății de mult apuse", prezintă organizatorii. Însă promisiunile nu se opresc aici, "ateliere de creație pentru copii: spadă și mișcare scenică, cioplit și olărit, teatru și dans, tir și tras cu arcul, dar și o școală de iconografie și heraldică" vor fi în program, iar activitățile pentru adulți nu sunt nici ele mai prejos: "aruncarea cuțitelor, folosirea spadei, a sabiei, trântă și un concurs de tras cu frânghia".
Activitățile pregătite de organizatori continuă, de la ora 15.00 fiind anunțate ansambluri tradiționale reprezentante a opt minorități din Dobrogea, iar momentul cel mai așteptat în opinia organizatorilor, anunțat de la ora 19.00, este urcarea teatrului pe scenă prin trupa Zurli, și a muzicii: Corina, Foișorul de folk, Anna Lesko și Holograf.
Duminică, 22 iulie, va fi tot o zi plină la festival. Activitățile vor începe de la ora 12:30 cu teatru de păpuși și vor continua cu atelierele pentru copii și adulți.
"Seria concertelor de duminică va fi deschisă de concerte ale artiștilor locali și va continua cu Vunk și Elena Gheorghe. Trupa Sistem va încheia cele două zile de Pro Istoria Fest acompaniată de un spectaculos foc de artificii", au transmis organizatorii festivalului.

Pro Istoria Fest este organizat de Asociația Star Education condusă de Zoli Toth, membru al trupei Sistem. Festivalul a debutat în septembrie 2011, la Curtea Domnească de la Târgoviște, după care au urmat Cetatea Poenari și Cetatea Râșnov, care vor fi și anul acesta scene ale festivalului. Pe lângă ele, Pro Istoria Fest se va mai desfășura și în Cetatea de scaun a Sucevei, Muzeul Golești, Sighișoara și Sarmisegetusa.

Comentează știrea

UNDE ?
13 iulie 2012
unde ?

unde mergem la concert ? la Enisala ? Avem unde face pipilica acolo ? de haleala se gaseste ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6423 secunde