Festival Internațional de muzică corală, la Cernavodă

373
Festival Internațional de muzică corală, la Cernavodă - fond11-1322239234.jpg

Festivalul Internațional de muzică corală I. D. Chirescu împlinește anul aces-ta 30 de ani de activitate, o ediție jubiliară care se va organiza în perioada 3-4 decembrie la Cernavodă cu invitați de seamă, atât din țară cât și din străinătate. Festivalul și-a câștigat reputația de a fi un eveniment de renume în lumea muzicii corale românești, constituind o prezență deosebită în peisajul cultural românesc. Pe lângă omagierea marelui maestru al muzicii corale românești Ioan D. Chirescu, festivalul promovează și dragostea pentru frumos, pentru arta muzicală corală românească și universală.
La Festivalul de muzică corală I. D. Chirescu din acest an vor participa 14 ansambluri corale din țară și din străinătate care vor interpreta melodii din repertoriul românesc și internațional, colinde și piese religioase.
Potrivit organizatorilor, secțiunea laică se va desfășura, sâmbătă, 3 decembrie, începând cu orele 16.00, în sala Casei de Cultură I. D. Chirescu.
Duminică, 4 decembrie, începând cu orele 16.00, în incinta Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena se va desfășura secțiunea religioasă a festivalului. O parte dintre corurile participante la secțiunea laică vor încânta publicul și duminică, în cadrul spectacolului de muzică religioasă. Alături de ele se vor mai afla corul Sf. Mare Mucenic Mina din partea Protoieriei Slobozia, Euterpe din București și Sf. Ierarh Vasile cel Mare din partea Arhiepiscopiei Tomisului.
La această ediție aniversară, Primăria orașului Cernavodă împreună cu scriitorul, compozitorul și muzicologul Mariana Popescu vor lansa volumul de carte "Ioan D. Chirescu", ce reprezintă biografia marelui compozitor. Lansarea de carte va avea loc în deschiderea festivalului de sâmbătă 3 decembrie și se va bucura de participarea unor profesori universitari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Ca în fiecare an, juriul festivalului este onorat cu participarea unor personalități din muzica corală românească, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, dirijori, redactori muzicali ai secțiunilor de muzică corală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seară grecească în club Phoenix
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : A murit fiica lui Adrian Păunescu
Pagina a fost generata in 2.0705 secunde