Festival de teatru francofon, la Liceul "Ovidius"

280
Festival de teatru francofon, la Liceul

Articole recomandate

În săptămâna francofoniei, elevii Liceului Teoretic "Ovidius", membri ai trupei "Amphithéâtre", au participat la Festivalul de teatru licean francofon, la Pecs (Ungaria), însoțiți fiind de profesoarele Carmen Bucovală și Lavinia Gheorghiu.

Printr-o muncă susținută, pentru o perioadă de aproape șapte luni, au construit un întreg din "Théâtre décomposé", de Matei Vișniec, prezentând o lume descompusă, în care omul este o ființă descompusă, îndrumați și coordonați de Maria Andreșoiu și Lavinia Gheorghiu.

Elevii care au dat viață spectacolului au fost Dana Maria Cîinoiu, Alexia Maria Ceaușu, Andreea Bianca Bădică, Sabina Ancuța, Ioana Valentina Linea, Teodora Stereciu, Iulia Enuc, Andrea Nicoleta Maclinschi, Maria Alexia Trepteanu, Oana Alexandra Fortunescu, Lorena Dinu, Ipek Calila, Ștefan Tatu, Andrei Rus și Cristian Salahoru.

"M-a atras modul în care limba franceză, prin teatru, a legat atâtea culturi. Spiritul vivace, atmosfera relaxantă, organizarea foarte bună - toate acestea mi-au dat ocazia să îmi îmbunătățesc deprinderile de comunicare, atât pe scenă, cât și în afara ei", ne-a declarat Ștefan Tatu, membru al trupei de teatru francofon.

La festival, actorii liceeni au fost apreciați în special pentru că au reușit să transmită, cu ușurință și din suflet, mesajele personajelor din teatru absurdului, propuse de Matei Vișniec, demn urmaș al lui Eugène Ionesco.

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4095 secunde