Festival de cântece populare românești

250
Festival de cântece populare românești - cantece-1526487044.jpg

Articole de la același autor

Festivalul - Concurs International de Folclor pentru Tineri Interpreți  "Dor de Cânt Românesc" a ajuns la cea de-a XIII-a ediție, o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste. Festivalul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali din țară, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, structurați pe trei secțiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei «Rapsodia Vasluiului» condusă de dirijor Cristian Năstase.
Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 11.00.


Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere vor avea loc duminică, 20 mai, începând cu ora 12.00. Această ediție a înregistrat peste 60 de concurenți.


Folclorul românesc din toată țara va fi prezent la Cumpăna, concurenții reprezentând județele : Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, București, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Republica Moldova.
Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ai folcloristicii românești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8816 secunde