Festival de artă culinară turcească, la Constanța

729
Festival de artă culinară turcească, la Constanța - festivaldearta1-1540562955.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii cărora le place bucătăria turcească sunt așteptați, sâmbătă, de la ora 11.00, la Terasa Colonadelor, unde va avea loc o nouă ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească.

Evenimentul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR și le reunește anual, într-un concurs, pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea. Vor intra în competiție preparate culinare pregătite la filialele UDTR din Constanța, Mangalia, Medgidia, Tulcea, București, Brăila, Galați, Cernavodă, Hârșova, Cumpăna, Adamclisi, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag și Fântâna Mare. Concursul va cuprinde trei secțiuni: mâncare tradițională, patiserie și dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiționale turcești susținut de ansamblurile folclorice ale UDTR Șirinler, Fidanlar și Martılar.

"Este pentru a doua oară când organizăm acest festival la Constanța unde trăiește cea mai mare parte a comunității turce și unde gospodinele păstrează și transmit din generație în generație rețete culinare vechi. Bucătăria turcească este plină de savoare, face parte din valorile noastre identitare și dă un farmec aparte spațiului multicultural dobrogean. În premieră în acest an, vor intra în concurs preparate tradiționale pe care le pregăteau turcii de pe Insula Ada Kaleh, pregătite de doamne care au copilărit pe insulă", a declarat președintele comisiei de femei a UDTR, Amet Melec.

La festival sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la București, precum și ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8161 secunde