Festival-concurs pentru tineret la Mihail Kogălniceanu

252
Începând de astăzi și până duminică, 2 decembrie, la Căminul cultural din localitatea Mihail Kogălniceanu va avea loc a treia ediție a Festivalului Național de Folclor - Concurs de Interpretare Vocală pentru Tineret "Dobroge, vatră de folclor românesc".


Evenimentul este organizat de Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori din Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și în colaborare cu Primăria comunei Mihail Kogălniceanu; Centrul Județean "Teodor T. Burada", Școala Populară de Arte și Meserii; Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Festivalul-concurs își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți soliști de muzică populară din România, să stimuleze interesul publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice și valorificarea comorilor cântecului popular românesc.

În urma invitațiilor trimise, și-au confirmat participarea un număr de 26 de tineri interpreți soliști vocali din întreaga țară.

Festivalul-concurs se va desfășura pe două categorii de vârstă astfel: Secțiunea soliști vocali - categoria de vârstă 8-15 ani și Secțiunea soliști vocali - categoria de vârstă 16-25 ani.

Juriul festivalului-concurs va fi compus din reprezentanți ai Universității de Muzică București, Centrul Național al Creației Populare, etnografi, muzeografi, coregrafi și alte personalități ale lumii artistice.

Pentru departajarea concurenților juriul va puncta pe următoarele criterii: corectitudinea interpretării din punct de vedere intonațional, calitatea vocală, stilul interpretării, autenticitate și valoarea artistică a repertoriului, gradul de dificultate a pieselor interpretate în concurs, ținuta scenică, frumusețea și autenticitatea costumului popular purtat de interpret.

Pentru fiecare categorie de vârstă din concurs vor fi acordate locurile: I, II, III, și câte două mențiuni speciale. Trofeul festivalului "Dobroge, vatră de folclor românesc" va fi acordat celui mai valoros concurent. Pe perioada celor două zile de festival, vor fi prezenți pe scenă, în recital, artiști consacrați, tineri laureați, ansambluri folclorice, reunite într-un spectacol care promovează folclorul autentic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5505 secunde