Festin vocal la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“

Ştire online publicată Joi, 20 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
De 60 de ani, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” formează generații de artiști, cei mai mulți absolvenți ai acestei instituții urmând cu succes studiile universitare în întreaga țară. Zilele trecute, însă, o parte dintre actualii artiști au revenit la liceu, dar în calitate de profesori. „Purtând un respect deosebit celor care le-au îndrumat pașii pe drumul artistic, profesorii catedrei de Artă vocală au inițiat cu sprijinul directorilor instituției, prof. Carmen Chilea și prof. Sorina Eftimi, în colaborare cu Asociația «Nihil Sine Arte», Concursul Național de Interpretare vocală «Stela Maris», destinat elevilor, dar și studenților, anul acesta aflându-se la cea de a doua ediție. Trei dintre profesorii care au pus bazele secției de canto clasic în fostul Liceu de Artă, actualmente Colegiul Național de Arte «Regina Maria» au fost omagiați, concursul oferind și premii de excelență elevilor și studenților în memoria lor: soprana Aida Abagief, artist liric de talie internațională, care a împlinit o vârstă venerabilă chiar în prima zi a concursului, regretatul pianist, profesor, om de o deosebită calitate morală și artistică Daniel Sărăcescu, fost director al Liceului de Arta în anii `90. O altă personalitate căreia i se va purta peste timp un deosebit respect pentru activitatea solistică și munca depusă alături de elevi este și mezzosoprana Margareta Andriescu”, a declarat prof. Roxana Băluță.


Ea a precizat că la concurs s-au înscris o mulțime de elevi și studenți din mai multe instituții de învățămant cu profil artistic și nu numai (Constanța, București, Slobozia, Craiova, Piatra Neamț, Târgu Mureș), aceștia prezentând repertoriul ales de ei, conform regulamentului de participare. Evenimentul s-a desfășurat în sala „Sergiu Celibidache” a CNA „Regina Maria”, sală proiectată și construită special pentru concerte și recitaluri de tip vocal- simfonice, cu o deosebită acustică, fiind cea mai potrivită locație pentru acest tip de concurs, totodată mândria și punctul forte al instituției de învățământ. 


Juriul a fost format din conf. univ. dr. Claudia Codreanu (mezzosoprană), conf. univ. dr. Nicoleta Ardelean (soprană), Lucia Mihalache, profesor și solist liric, Laura Eftimie, profesor și solist liric (bariton) și Roxana Băluță, organizator, mentor și profesor de canto al CNA „Regina Maria” (soprană). 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7654 secunde