"Femeia care și-a pierdut jartierele", pe scena Casei de Cultură

379
Joi, 24 mai, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța se va juca "Femeia care și-a pierdut jartierele", de Eugene Labiche, în traducerea și adaptarea lui Silviu Purcărete, care semnează de asemenea și regia și scenografia.
Silviu Purcarete "distilează" comicul bulevardier al lui Labiche printr-o scenografie fantomatică și mișcătoare, cu dulapuri care se deplasează singure, sugerând inconsistența valorilor burgheze de la mijlocul secolului al XIX-lea (dar și a celor contemporane, în care căsătoria a devenit o simplă tranzacție). Comicul clasic capătă perspective suprarealiste, mergând până la absurd (de exemplu, candelabrul care coboară pentru ca Gaspard să poată agăța jartiera, mâna acestuia care rămâne prinsă în ușa dulapului și după ce el iese din dulap etc.).
Piesa, în varianta regizorală a lui Purcărete, s-a jucat cu mare succes în Franța, la Limoge, în urmă cu 12 ani. Horațiu Mălăele, care se afla și atunci în distribuție, și-a susținut rolul în limba franceză. Pe lângă Mălăele, a mai fost păstrat, în actuala montare de la Teatrul de Comedie, și vechiul mobilier.
Distribuția: Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Mihaela Teleoacă/Dorina Chiriac. Prețul unui bilet este de 80 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3793 secunde