Fără precedent! Eșec în alegerea directorilor în școlile constănțene

4027
35
Fără precedent! Eșec în alegerea directorilor în școlile constănțene - liceu-1440577151.jpg

Articole de la același autor

Zilele acestea, au avut loc noi alegeri pentru funcția de director și director adjunct în cinci unități școlare din județul Constanța, respectiv la Liceul Tehnologic din Cumpăna și Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă, la Școala Gimnazială "Ion Borcea" din Agigea și la Liceul Tehnologic "Emil Racoviță" din Techirghiol, la Școala Gimnazială "Spiru Haret" din Medgidia.

După cum am mai scris, la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna au fost alese în cadrul consiliului profesoral, în mod democratic, prof. Daniela Cristea - director, și prof. Ionela Baciu - director adjunct. La Școala Gimnazială "Spiru Haret" din Medgidia a fost aleasă, prin vot secret, prof. Alina Magdalena Păvăleanu.

Referitor la alegerile de la Școala Gimnazială "Ion Borcea" din Agigea, despre care am scris recent, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a menționat că deși în cadrul consiliului profesoral al școlii a fost propusă și votată prof. Valeria Hânză, ulterior, aceasta a renunțat din motive personale.

Ieri, la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă a avut loc consiliul profesoral prin care a fost desemnată o altă echipă de conducere, după ce prof. Nicolița Bărbulescu, director, și prof. Sabina Țucu, director adjunct, au solicitat să nu le mai fie prelungită detașarea în interesul învățământului. Prof. Viorica Adela Bănică a fost propusă și aleasă pentru a ocupa funcția de director în anul școlar 2015-2016, iar postul de adjunct nu a mai fost votat, întrucât unitatea nu îndeplinește condițiile pentru a avea doi manageri la conducere.

Tot ieri au avut loc alegeri democratice pentru funcția de director și la Liceul Tehnologic "Emil Racoviță" din Techirghiol, dar toate cadrele didactice nominalizate au refuzat să candideze. La această instituție de învățământ, ca de altfel și la altele în care nu au fost candidați pentru funcția de director, noul inspector general prof. Gabriela Bucovală urmează să propună în consiliul de administrație al ISJ Constanța nume noi detașate în interesul învățământului.

Mâine, la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand", urmează să aibă loc cel mai probabil ultimul consiliu profesoral, prin care prof. Corina Custurea va fi înlocuită cu un alt profesor titular, întrucât a refuzat să i se mai prelungească detașarea.

Recent instalată, prof. Gabriela Bucovală a declarat că evaluarea directorilor s-a făcut pe baza metodologiei aprobate de minister. "Nu ne permitem să ieșim din cadrul legal și nu am ieșit niciodată. Atâta vreme cât un director își face datoria, își îndeplinește obiectivele, nu iese din cadrul legal, dați-mi voie să vă spun, evaluarea va respecta legea, chiar dacă nu este iubit de toată lumea. În cazurile în care vom constata deficiențe grave, evident că vom lua măsuri", a mai afirmat prof. Bucovală. 

Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
un prieten vechi
25 august 2015
mai sa fie

Gabita, chiar asa sa fie situatia in privinta evaluarii directorilor ? Nu intra in capcana asta, ajung porcariile facute pana acum. E momentul tau, foloseste-l cu cap si scapa de slugi si de jigodii. Fii dreapta si pune oameni valorosi pe posturi. Nu trebuie sa va iubiti, trebuie sa colaborati. Invata sa accepti ca reprosurile de la oamenii competenti cantaresc mai mult decat slugarniciile jegurilor existente acum pe posturi de conducere. Foloseste-te de cei care produc plus-valoare. Mult succes.

UN PRIETEN NOU
25 august 2015
exact asta doream sa spun si eu

dar a spus-o mult mai bine decat mine persoana de mai sus.

Răspuns la: mai sa fie
Adăugat de : un prieten vechi, 25 august 2015
Gabita, chiar asa sa fie situatia in privinta evaluarii directorilor ? Nu intra in capcana asta, ajung porcariile facute pana acum. E momentul tau...
Paideuma
25 august 2015
erată

Liceul Tehnologic "Emil Racoviță" din Techirghiol? Când i-a fost schimbată titulatura? Aaaa! S-a scris cum s-ar dori! Panta gar kairo kala!!!

Parinte
26 august 2015
De ce nu in toate scolile?

Dar la Liceul Carmen Sylva din Eforie Sud de ce nu se fac alegeri ?

cadru didactic
26 august 2015
Scoala 28

Bine ca ne-a lamurit doamna Inspector Bucovala ca Stan Mihaela nu iese din cadrul legal, si-a indeplinit obiectivele si nu au existat deficiente grave in activitatea ei de director. Corpul de control a fost de alta parere! Dar...nu conteaza asta, nu-i asa?

Poteica
26 august 2015
nonvalorile

Este un esec total. Profesorii care muncesc cu elevii sunt interesati de rezultatele vizibile. ISJ-ul este interesat sa mentina standardele inalte la aroganta, razbunare si rautate la adresa dascalilor care incearca sa-si spuna parerea. Cine mai doreste sa fie director intr-o asa atmosfera in care nonvalorile raman pe fotolii si decid cine merita functii, cine merita gradatie si cine nu.... ISJ-ul are multe sesizari pe care ministerul le reorienteaza tot spre ISJ spre solutionare. Doar instanta i-ar zdruncina urat pana la cadere. Anul nou scolar va incepe cu profesori obositi, apatici si neincrezatori dupa atatea nereguli mascate si masuri care nu se vor luate impotriva celor cu functii. Acestea vor fi repercursiunile atitudinii gresite a ISJ-ului. Entuziasmul a scazut, e aproape inexistent la dascalii care au tot asteptat o schimbare.

Prof
26 august 2015
Decebal si sc 28

Stimati colegi....nivelul discutiilor voastre a atins cote alarmante! E pacat de profesia pe care v ati ales o sa vs spuneti cuvinte atat de feels!va faceti deservicii greu de reparat pentru scolile de unde mancati o paine.stati de vorba si incercati sa vs reglati conflictele in interior...far a public.va urez succes!

alt prof
26 august 2015
usor de spus

Multumim pentru sfat, ar fi super sa putem face asa! Nu vrei dumneata sa te muti la Decebal sau la 28 sa vezi cum e? Sau chiar predai la una din scolile astea? Hmm.

Răspuns la: Decebal si sc 28
Adăugat de : Prof, 26 august 2015
Stimati colegi....nivelul discutiilor voastre a atins cote alarmante! E pacat de profesia pe care v ati ales o sa vs spuneti cuvinte atat de...
profesor
26 august 2015
ptr DECEBAL

D-l DOMINTE - director. daca voi colegii ati observat ca isi doreste sa fie director de ce va incrancenati sa-i demonstrati ca nu e in stare? de ce nu-i oferiti sansa sa arate ca merita dupa atatia ani de munca sa fie si manager? cum este posibil sa jigniti un coleg ptr ca-si doreste o functie? cine v-a spus ca SVINARCIUC trebuie sa iasa la pensie director. daca sunt atatea sesizari la adresa acestei doamne ca obliga si jigneste parintii care nu doresc ca contribuie la fondul scolii, ca selecteaza cursantii POSDRU, CA NU IA masuri impotriva celor ce obliga elevii la meditatii...este suficient ca exista sesizari semnate sa arate atitudinea gresita a acestei doamne care fireste este si tolerata si incurajata de ISJ. Cu siguranta acest domn DOMINTE poate veni cu un aer prospat, daca aprecierile d-voastra le-ati directiona inspre interiorul vostru, unde veti observa ranchiuna si rautatile care nu vadau pace. eliberati-va oameni buni de etichete si lasati oamenii care doresc functii sa-si aduca si ei contributia pe care si-o doresc ptr ca altfel se vor retrage si veti ramane in fata cu oameni manati de aroganta si razbunare. nu are invatamantul nevoie de asa ceva.

profesor&parinte
26 august 2015
pentru Doamna BUCOVALA

Raspunsul Corpului de Control publicat in presa, privind SC 28:" De asemenea, au fost identificate probleme legate de derularea concursurilor școlare locale și județene, gestionate defectuos chiar de către reprezentați ai ISJ Constanța. Alte probleme constatate vizează note modificate la lucrările elevilor, aspecte legate de componența și activitatea comisiei pentru combaterea violenței în școală, completarea cataloagelor cu instrumente de scris degradabile în timp și/sau ușor de sters, cataloage cu note modificate, funcționarea în anii anteriori a unui after school pentru care nu au fost identificate documentele/aprobările specifice, încasarea ilegală a unor sume de bani, suspiciuni legate de completarea procesele verbale ale Consiliului profesoral etc. Pentru toate toate disfuncționalitățile menționate mai sus, echipa ministerială de control a solicitat monitorizarea instituției de învățământ de către ISJ Constanța, inființarea unei comisii care să analizeze punctual aspectele menționate în raportul final, iar pentru faptele care exced cadrul legal vor fi sesizate organele de specialitate, după caz.)" In raspunsul Corpului de Control, se arata ca dupa controlul efectuat la SCOALA 28 Constanta au fost descoperite mai multe abateri ale directoarei, managementul defectuos, abuzuri in functie si chiar fapte penale.Cand veti face public raportul Corpului de control, cand il veti prezenta macar colectivului de cadre didactice ale scolii? De ce ati mai mandatat acelasi director - STAN MIHAELA-sa conduca o scoala cu reputatie buna candva ? Chiar vreti sa o distrugeti de tot?!?!

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6525 secunde