Fără precedent! Eșec în alegerea directorilor în școlile constănțene

Marţi, 25 August 2015, 20:09
3828
Zilele acestea, au avut loc noi alegeri pentru funcția de director și director adjunct în cinci unități școlare din județul Constanța, respectiv la Liceul Tehnologic din Cumpăna și Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă, la Școala Gimnazială "Ion Borcea" din Agigea și la Liceul Tehnologic "Emil Racoviță" din Techirghiol, la Școala Gimnazială "Spiru Haret" din Medgidia.

După cum am mai scris, la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna au fost alese în cadrul consiliului profesoral, în mod democratic, prof. Daniela Cristea - director, și prof. Ionela Baciu - director adjunct. La Școala Gimnazială "Spiru Haret" din Medgidia a fost aleasă, prin vot secret, prof. Alina Magdalena Păvăleanu.

Referitor la alegerile de la Școala Gimnazială "Ion Borcea" din Agigea, despre care am scris recent, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a menționat că deși în cadrul consiliului profesoral al școlii a fost propusă și votată prof. Valeria Hânză, ulterior, aceasta a renunțat din motive personale.

Ieri, la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă a avut loc consiliul profesoral prin care a fost desemnată o altă echipă de conducere, după ce prof. Nicolița Bărbulescu, director, și prof. Sabina Țucu, director adjunct, au solicitat să nu le mai fie prelungită detașarea în interesul învățământului. Prof. Viorica Adela Bănică a fost propusă și aleasă pentru a ocupa funcția de director în anul școlar 2015-2016, iar postul de adjunct nu a mai fost votat, întrucât unitatea nu îndeplinește condițiile pentru a avea doi manageri la conducere.

Tot ieri au avut loc alegeri democratice pentru funcția de director și la Liceul Tehnologic "Emil Racoviță" din Techirghiol, dar toate cadrele didactice nominalizate au refuzat să candideze. La această instituție de învățământ, ca de altfel și la altele în care nu au fost candidați pentru funcția de director, noul inspector general prof. Gabriela Bucovală urmează să propună în consiliul de administrație al ISJ Constanța nume noi detașate în interesul învățământului.

Mâine, la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand", urmează să aibă loc cel mai probabil ultimul consiliu profesoral, prin care prof. Corina Custurea va fi înlocuită cu un alt profesor titular, întrucât a refuzat să i se mai prelungească detașarea.

Recent instalată, prof. Gabriela Bucovală a declarat că evaluarea directorilor s-a făcut pe baza metodologiei aprobate de minister. "Nu ne permitem să ieșim din cadrul legal și nu am ieșit niciodată. Atâta vreme cât un director își face datoria, își îndeplinește obiectivele, nu iese din cadrul legal, dați-mi voie să vă spun, evaluarea va respecta legea, chiar dacă nu este iubit de toată lumea. În cazurile în care vom constata deficiențe grave, evident că vom lua măsuri", a mai afirmat prof. Bucovală. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1873 secunde