Mai multe ştiri online:

Fără copii legalizate la admitere. Va fi suficient un document conform cu originalul

Ştire online publicată Joi, 04 August 2016. Autor: Alina RADU
Nu mai e nevoie de copii legalizate la admiterea la facultate!

Absolvenții de liceu se pot înscrie la facultate, în sesiunea de toamnă, fără să mai treacă pe la notar, pentru autentificarea actelor. Ministrul Educației a semnat un ordin prin care obligă liceele și facultățile să accepte documente „conforme cu originalul” sau chiar copii după actul de identitate trimise prin e-mail.

În acest context, premierul a scris pe Facebook că „drumul către debirocratizare nu este simplu și trebuie parcurs în mod hotărât”.

„Am semnat ordinul de aplicare a Ordonanței de Urgență 41/2016, astfel încât, în instituțiile de educație din România, preuniversitar și superior, dar și în cele aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului Educației, să nu se mai solicite copii legalizate. Va fi suficient un document conform cu originalul, certificat de persoana din instituție cu atribuții desemnate în acest sens”, a postat pe Facebook ministrul Educației, Mircea Dumitru.

Până acum, pentru admiterea la studiile unei instituții de învățământ superior, la înscriere, candidatul trebuia să prezinte, printre altele și câteva documente în copii legalizate, precum certificatul de naștere, de căsătorie, foaia matricolă sau o adeverință care să ateste calitatea de student. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7296 secunde