Facultatea de Medicină Dentară de la "Ovidius" a fost acreditată

Luni, 21 Iulie 2014, 20:22
513
Programul Medicină Dentară a primit în urma evaluării ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) din acest an acreditarea cu calificativul "grad de încredere" pe o perioadă de 5 ani.

Astfel, ambele specializări din cadrul Facultății de Medicină Dentară (Medicină Dentară și Tehnică Dentară) sunt acreditate ARACIS.

Programul de studii Medicină Dentară are o durată de 6 ani (360 de credite transferabile). Concursul pentru admiterea 2014 constă din-

tr-un singur test grilă, care va conține 100 întrebări de biologie și chimie. Ponderea întrebărilor va fi: 50 întrebări de biologie și 50 întrebări de chimie.

Programul de studii la Tehnică Dentară are o durată de 3 ani (180 credite transferabile). Concursul pentru admiterea 2014 cuprinde o probă de aptitudini, care constă în modelaj din gips după model dat. Modalitatea de calculare a mediei de admitere este 80% nota de la proba de aptitudini, 20% media examenului de bacalaureat.

"Facultatea beneficiază de o bază logistică și materială la standarde europene, punând la dispoziția studenților tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui învățământ de înaltă calitate. Toate disciplinele au aparatură de ultimă generație și sunt complet informatizate, studenții având posibilitatea înregistrării fișelor și manoperelor efectuate pacienților aflați în tratament având, în același timp, acces prin internet la sursele de documentare din domeniu", a declarat decanul Facultății de Medicină Dentară, conf.univ.dr. Aureliana Caraiane.

Pagina a fost generata in 0.2611 secunde