Facultatea de Arte a UOC organizează o nouă expoziție online

95
Facultatea de Arte a UOC organizează o nouă expoziție online - ovidius-1592568095.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 20 iunie 2020, începând cu ora 19.00, Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" din Constanța organizează expoziția online "De la figurativ la nonfigurativ", pe canalul de Youtube al facultății, https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA.


Percepția realului, într-o lume în care au dispărut reperele, iar autoizolarea a forțat o adaptare de tip artificial, s-a modificat radical. Expoziția de pictură, grafică, fotografie și instalație la care vă invităm este un experiment despre percepția realității la care au participat studenții și cadrele didactice ale Facultății de Arte din Universitatea "Ovidius" din Constanța, specializările Educația vizuală prin studiul peisajului și figurii și Pedagogia Artelor Plastice și Decorative. 


Expoziția experiment "De la figurativ la nonfigurativ" dorește să devină un exercițiu vizual în care să se demonstreze că legile plastice sunt aceleași, fie că abordăm limbajul vizual figurativ sau pe cel nonfigurativ. Participanții la această expoziție, studenți și profesori, își exprimă demersul plastic la care au aderat, potrivit opțiunii estetice pe care au abordat-o. În funcție de acumulările deprinse în anii de studiu, în cazul studenților, sau a experiențelor parcurse de-a lungul timpului, în cazul profesorilor, s-a urmărit găsirea unor soluții inedite - experimentale în abordarea spațiului vizual, prin trecerea de la o viziune de citire a concretului recognoscibil până la o tratare de tip informal a acestui concret (în tehnici diverse de exprimare plastică: pictură, grafică, instalații). Curatorul expoziției este conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8487 secunde