Expoziție la Galeria de Artă "Virgil Coman", organizată de elevii Colegiului "Regina Maria"

513
Expoziție la Galeria  de Artă

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" din Constanța redeschid, astăzi, sezonul cultural și seria de expoziții 2018 la Galeria de Artă "Virgil Coman" din pasajul de la Tomis. Aceștia îi invită pe constănțeni după-amiază, de la ora 17.00, la vernisajul expoziției "Structuri centenare", eveniment ce face parte din campania "Born to be Wild Art", lansată în luna septembrie 2017 în cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța și organizată de Asociația Culturală Wild Art.

Expoziția reprezintă o parte din preocupările elevilor de la Colegiul Național de Artă, la specializările desen, pictură, grafică, lucrări adunate în timpul celor trei ani de studiu parcurși. Prin lucrările prezentate, elevii aduc un omagiu Centenarului, celor 100 de ani de întregire a neamului românesc. Pe lângă lucrările realizate în acest scop, câteva lucrări din expoziție doresc sa tragă un semnal de alarmă și asupra problemelor de mediu cu care se confruntă orașul.

De asemenea, colecția de lucrări reunește și o serie de lucrări inspirate după marele poet Mihai Eminescu și etapele parcurse în realizarea gravurilor în linoleum, alături de temele de creativitate fiind expuse și studii ce reprezintă naturi statice, structuri naturale, portrete.

Elevii expozanți sunt Adriana Dincu, Gyulai Mureșan Iosif, Thimoty Herdean, Roxana Lupu, Melissa Menamet, Miruna Pîrvan, Maya Serghi, Alexandra Spulber, Bianca Șerban, Andreea Timofei, Andrei Tobă, coordonați de profesor Loretta Băluță.

Proiectul Galeria de Artă din pasaj "Virgil Coman" a debutat, în luna martie 2017, cu solicitarea înaintată către Primăria orașului Constanța pentru o colaborare culturală și o regândire arhitecturală/artistică a pasajului pietonal din zona magazinului Tomis, fără a se schimba destinația inițială de tranzitare a pietonilor și cu lansarea apelului cultural către elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", de a realiza proiecte de design, arhitectură și artă monumentală vizând imaginea pasajului - galerie.

Proiectul își propune diversificarea ofertei culturale constănțene, prin crearea unui spațiu expozițional neconvențional, stimularea participării active a cetățenilor la viața artistică și promovarea instituțiilor de cultură și a artiștilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3071 secunde