Expoziție itinerantă la Biserica Romano-catolică din Constanța

182
Expoziție itinerantă la Biserica Romano-catolică din Constanța - padrepio570x428-1509019230.jpg

Articole recomandate

Biserica romano-catolică "Sfântul Pius din Pietrelcina" din Constanța, va găzdui, în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2017, Expoziția de fotografie itinerantă "Destinație Sololo Kenya" un număr de 66 de fotografii realizate de Daniel Bălteanu. 


Acestea aduc în atenția publicului localitatea Sololo (aflată în nord-estul Kenyei), în care viața localnicilor se împletește cu activitatea a doi preoți români, misionari catolici. Expoziția va fi prezentată duminică, 29 octombrie a.c., ora 11.00, de Pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice București, și de Pr. Ionel Pojum, parohul bisericii constănțene Sfântul Pius din Pietrelcina.


Sololo este un oraș relativ tânăr, format după 1920. Inițial un loc de pășunat, s-a dezvoltat încet-încet, după ce autoritățile coloniale au stabilit aici un punct de control al frontierei cu Etiopia. Misiunea catolică din Sololo (fb.com/Sololocatholicmission), înființată în 1965, a avut un rol primordial în dezvoltarea zonei, prin școală, spital și biserică. Condusă inițial de preoți catolici italieni, Misiunea din Sololo este administrată, din 2012, de doi preoți români ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București: Pr. Cristian Pișta - paroh, misionar din 2008, și Pr. Aurelian Herciu - vicar, misionar din 2014. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4049 secunde