Expoziție în cinstea lui Ovidius

Marţi, 21 Noiembrie 2017
83
Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici - Filiala Constanța, organizează în perioada 23 - 30 noiembrie 2017 o expoziție inedită dedicată marelui poet latin Publius Ovidius Naso. 


Într-un număr de 27 de roll-up-uri, expoziția îi prezintă pe cei 21 de artiști plastici din Italia, Grecia, Bulgaria și România, care au realizat lucrări de grafică pentru proiectul "Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. – 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - Bimilenar", precum și imagini care ilustrează omagiul adus lui Ovidius prin intermediul unei expoziții de artă contemporană, cu care o echipă de la Muzeul de Artă Constanța a parcurs 6 orașe (Roma, Brindisi, Corint, Nessebar, Balcic), aflate pe teritoriul a 3 țări (Italia, Grecia, Bulgaria) reprezentative pentru drumul de exil pe care poetul l-a făcut acum mai bine de 2000 de ani, până la Pontul Euxin. 


Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, prin programul Proiecte culturale 2017 - Bimilenar Ovidius și este implementat în perioada august - noiembrie 2017.
Pagina a fost generata in 0.4287 secunde