Expoziție dedicată reginei Maria a României

552
Expoziție dedicată reginei Maria a României - expomuzeu-1533226797.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (MINA) Constanța va găzdui astăzi, 3 august, începând cu ora 14.00, expoziția "Regina Maria - 100 de ani de inspirație". Aceasta are loc în cadrul evenimentului "Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor", care celebrează emoționanta figură a reginei, în toate ipostazele sale, cu ocazia sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în orașul nostru.

Organizatorii spun că expoziția va aduce în atenția publicului o mulțime de cărți rare, unele chiar cu autograful reginei, fotografii originale cu regina Maria (expuse în premieră), vestimentație și accesorii din epocă, precum și creații vestimentare contemporane inspirate de personalitatea ei.

La sediul instituției de cultură se vor afla artiști precum Aurel Tar, Paul Hitter, Mircea Nechita sau Ciprian Istrate, care o vor evoca în viziuni plastice diferite, de la expresionism balcanic la hiperrealism. În același timp, vor fi expuse piese țărănești din perioada 1900 - 1930, prețioase, cu înaltă valoare etnografică și estetică, în stilul celor purtate de regina Maria a României, cum ar fi ia transformată în veșmânt regal. Expoziția va mai cuprinde cărți poștale și fotografii originale cu regina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.8641 secunde