Expoziție de oleotipie pentru iubitorii de fotografie

292
Expoziție de oleotipie pentru iubitorii de fotografie - expozitie-1595769794.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) găzduiește, până la data de 9 august, expoziția de oleotipie a pictoriței Mihaela Florescu, intitulată "Amintiri din ziua aceea". Aceasta este inspirată din romanul istoric al scriitorului Cristian Cealera, lansat săptămâna trecută, "Piața Independenței - Amintiri din ziua aceea".

Oleotipia - a menționat însăși autoarea evenimentului - este o veche tehnică fotografică de la sfârșitul secolului XIX. Aceasta se folosea ca experiment de captare a imaginii, înainte de apariția filmului foto. Practic, oleotipia era singura tehnică prin care se obținea întâi imaginea în negativ, apoi, prin operații succesive de spălare și aplicare a culorilor de ulei, se obținea imaginea pozitivă.

Pe scurt, oleotipiile Mihaelei Florescu reprezintă, în același timp, și o invitație de a călători în timp, în Constanța începutului de secol XX.

Despre "vremea aceea", dar și despre oleotipiile Mihaelei Florescu au vorbit, ieri, 26 iulie, la vernisaj, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu și muzeografii MINAC dr. Lavinia Dumitrașcu și drd. Cristian Cealera. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.363 secunde