Expoziție de lucrări realizate de elevi - "Imagini și simbol în arta românească"

335
Expoziție de lucrări realizate de elevi -

Articole de la același autor

Expoziția de pictură, grafică, colaj și fotografie "România Mea", organizată de Liceul Teoretic "Ovidius" și Școala Gimnazială nr. 8 Constanța, reunește lucrările premiate în cadrul concursului județean de arte vizuale "Imagine și simbol în arta românească", ediția a II-a.


În competiție au participat 20 de instituții de învățământ și 200 de elevi din județ, coordonați de către 20 de cadre didactice. 


Concursul are ca scop cunoașterea mijloacelor de exprimare plastică și valoarea simbolică a reprezentărilor din cultura românească, cultivarea și valorificarea potențialului creator al elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. 


Tema propusă pentru a doua ediție este "România mea". 


"Conceptul poate fi definit ca întreg context referențial diversificat încât orice încercare de definire care deschide orizonturi multiple. Concursul lansează cât mai multe unghiuri în abordarea temei propuse. Tema urmărește o textură culturală generată de fenomenele de civilizație, istorice și sociale specifice, o textură străbătută de tensiuni și fluxuri într-o explozie informațională. Romania este viața însăși într-o continuă schimbare, este un loc generic existențial bombardat de imagini, de informații, oferind elevilor un rodnic exercițiu identitar", explică organizatorii expoziției și coordonatorii concursului, prof. Violeta Oprișan și prof. dr. Iustina Silvana Rusu.


Expoziția este găzduită de Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța, pe tot parcursul lunii mai 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2796 secunde