Expoziția Tulcei se mută în Campus

212
Expoziția Tulcei se mută în Campus - expozitiatulcei-1351009249.jpg
Expoziția documentară itinerantă "Tulcea 1878-1948: Memoria unui oraș" ajunge la Campusul Universitar (Aleea Universității nr. 1). Vernisajul în noua locație are loc astăzi, de la ora 12.00. 


Proiectul este derulat în perioada martie - noiembrie, de către Institutul de Cercetări Eco-muzeale Tulcea, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" din Constanța, Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța, Universitatea "Dunărea de Jos" Galați și Asociația Ibida Tulcea.

Expoziția relevă o serie de aspecte ale istoriei orașului, începând cu efervescența anilor de după Războiul de Independență și continuând cu reconstrucția masivă, în plan economic și cultural, de după Primul Război Mondial, dar și cu momentele de recul și criză ale perioadei interbelice și ale celei de-a doua conflagrații mondiale.

Expoziția documentară este organizată tematic (urbanism și arhitectură, viață economică, lăcașe de cult, școală, presă locală, populația orașului, monumente comemorative, imaginea orașului în pictură și gravură). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Dunărea unește" elevi de ambele maluri
Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 1.6993 secunde