Expoziția "În sfârșit, te văd și te aud", la Centrul Multifuncțional "Jean Constantin"

189

Articole de la același autor

Centrul Multifuncțional de Tineret "Jean Constantin" va găzdui, mâine, de la ora 17.00, vernisajul expoziției "În sfârșit, te văd și te aud". Colecția de lucrări marchează finalul proiectului lansat în noiembrie 2017, în nouă unități de învățământ constănțene, cu scopul de a informa și sensibiliza elevii cu privire la nevoile persoanelor nevăzătoare și ale celor cu probleme de auz.

Proiectul s-a derulat în trei etape distincte. Prima etapă, intitulată "Văd, aud", a facilitat întâlnirea elevilor în unitățile de învățământ, cu membri ai Asociațiilor Nevăzătorilor din România, Filiala Regională Constanța și Națională a Surzilor din România, filiala Constanța. Elevii au aflat cu ce probleme se confruntă aceștia zilnic și ce anume i-ar ajuta să aibă o viață mai ușoară. Ei au învățat că pot să comunice prin limbajul semnelor și s-au familiarizat cu acest limbaj. De asemenea, au văzut că lipsa unui simț nu este un obstacol de nedepășit în realizarea unui om și au înțeles că voința și munca suplinesc pierderea parțială sau totală a auzului și a văzului, oferind omului posibilitatea de a avea o viață frumoasă și a fi fericit.

În a doua etapă a proiectului, intitulată "Nu te văd, nu te aud", elevii au realizat piese de teatru prin care și-au exprimat trăirile și viziunea asupra a ceea ce reprezintă deficiențele de auz și văz în viața oamenilor cu nevoi speciale, așa cum le-au perceput și înțeles ei.

"«Te văd, te aud» a fost un proiect care și-a propus să creeze o legătură mai bună între persoanele cu deficiențe de văz și de auz și comunitatea locală. Mesajul transmis de elevi întregii comunități, prin intermediul proiectului și al momentelor artistice, este că împreună putem elimina prejudecățile", a declarat Anda Dișea, coordonatorul proiectului și membru al asociației "Împreună pentru Viitor" Constanța.

La reușita proiectului au contribuit peste 100 de voluntari. Unitățile de învățământ care au făcut parte din proiect sunt: Școala Gimnazială nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu", Școala Gimnazială nr. 12 "B.P.Hașdeu", Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițetica", Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu", Liceul Teoretic "Ovidius", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, Colegiul Tehnic "Tomis".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8265 secunde