Expoziția „Ecaterina Teodoroiu - un destin din linia întâi”, pe simezele Bibliotecii Județene Constanța

285
Expoziția „Ecaterina Teodoroiu - un destin din linia întâi”, pe simezele Bibliotecii Județene Constanța - bibliotecajudeteanaioannroman5-1629109954.jpg

Articole recomandate

În perioada 16 - 30 august, în holul central al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, va putea fi vizionată expoziția „Ecaterina Teodoroiu - un destin din linia întâi”, realizată de Doina Moșoiu (compartiment Colecții Speciale). Sunt reunite volume despre viața Ecaterinei Teodoroiu și Primul Război Mondial, materiale iconografice, periodice, manuscrise și obiecte ilustrative. Deși este una dintre personalitățile feminine de seamă din istoria militară a poporului român, este necesar un permanent exercițiu de memorie, în măsură să sublinieze acest caracter exemplar.

Expoziția vine în întâmpinarea celui de al doilea eveniment închinat „eroinei de la Jiu” și anume interviul pe care biblioteca îl va transmite în timp real, pe pagina de Facebook, în ziua de 22 august la ora 10.30, zi în care se împlinesc 104 ani de la moartea sa. Interviul este realizat cu participarea a trei doamne, cadre militare, reprezentând Forțele Terestre, Aeriene și Navale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5353 secunde