Examenele naționale, simulate în luna martie. Ultima șansă să vă puneți cu burta pe carte!

337
Examenele naționale, simulate în luna martie. Ultima șansă să vă puneți cu burta pe carte! - fotofondsimulariexamene1-1579121155.jpg

Articole de la același autor

Pregătirile pentru examenele naționale au intrat în linie dreaptă. Cele câteva luni până la evaluările de la vară trec ca vântul și ca gândul, iar elevii mai au puțin timp pentru învățat. Așa că, dacă nu v-ați pus însă serios cu burta pe carte, nu vă mai fofilați: examenele bat la ușă!


Ministerul Educației și Cercetării a propus ca simulările probelor scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului 2020 să se desfășoare în luna martie. Acestea vor fi susținute doar de elevii din clasele a VIII-a și cei de clasa a XII-a. Elevii de clasa a VII-a și cei de a XI-a nu vor mai participa la simulările naționale din luna martie, deoarece ministerul pregătește modificarea subiectelor pentru examenele din 2021, așa că tipul de evaluare din 2020 nu va mai fi valabil la anul. Însă, vor putea susține probe cu subiecte unice la nivel județean, organizate local de Inspectoratul Școlar, în luna mai.


Conform calendarului propus pentru simularea Evaluării Naționale 2020, prima probă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 23 martie, și ea va fi urmată, pe 24 martie, de proba scrisă la matematică, iar pe 25 martie, de cea la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 3 aprilie. Notele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care au avut loc simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului protesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.


Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Totuși, rezultatele nu vor fi afișate și nici nu vor fi făcute publice.


De asemenea, conform proiectului de ordin realizat de reprezentanții Ministerului Educației, o a doua simulare a Evaluării Naționale poate fi organizată și la nivel local, în luna mai, fie pregătită de Inspectoratul Școlar Județean, fie de conducerile unităților de învățământ gimnazial sau liceal. Probele vor avea subiect unic la nivel județean, iar testarea ar avea ca scop stimularea pregătirii elevilor în vederea susținerii examenului din luna iunie.


Subiecte noi-nouțe pentru elevii din clasele VII-a și a XI-a
În ce privește simularea examenului de bacalaureat, calendarul prevede ca proba scrisă la limba și literatura română să se desfășoare tot pe 23 martie, urmată, pe 24 martie, de proba obligatorie a profilului, 25 martie – proba la limba și literatura maternă, 26 martie – proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi aflate tot pe 3 aprilie 2020.


Potrivit ordinului MEC, disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral sau frecvență redusă sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializări, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filozofie.


Referitor la probele pe care le vor susține elevii din clasele a VII-a și cei de clasa a XI-a, în luna mai, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că vor fi elaborate modele noi de subiecte care vor fi utilizate la simulări. Practic, se va pilota o nouă structură de subiecte de examen, cu care elevii mai mici au timp să se familiarizeze până anul viitor.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2841 secunde