Examene la Academia Navală. Licența susținută în săli, disertația online și admiterea după media de la Bac

234

Articole de la același autor

După ce studenții militari ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" au trecut cu succes de examenul de diplomă, acum este rândul studenților civili să susțină ultimul și cel mai important examen, care marchează sfârșitul celor patru ani de studii universitare de licență. Potrivit reprezentanților instituției, probele se desfășoară în condiții de maximă siguranță, cu respectarea tuturor regulilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Având în vedere specificul studiilor, pentru studenții din anul IV s-a impus prezența fizică a acestora în sălile de examen. Studenții susțin probele examenului de diplomă conform programărilor individuale, accesul în săli făcându-se în baza unui orar stabilit și în urma triajului asigurat de personalul medical al academiei. Tot în această perioadă, este în desfășurare și examenul de disertație, acesta susținându-se, în premieră, în sistem online.

Începând cu data de 1 iulie, s-a deschis, de asemenea, și platforma pentru înscrierea și admiterea la studiile de licență și de masterat în noul an universitar. Pentru prima dată, anul acesta, înscrierea la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" se va organiza exclusiv online, iar admiterea se va face în baza mediei obținute la examenul de bacalaureat.

Tinerii interesați au la dispoziție 719 locuri pentru numeroase specializări, dintre care 119 locuri la studii universitare de licență - secția militară, 315 locuri la studii universitare de licență - secția civilă și 285 de locuri la studii universitare de masterat.

Masterat în premieră: Oceanografie și hidrografie

Pe lângă noutatea modalității de înscriere și admitere, Academia Navală marchează încă o premieră în domeniul studiilor universitare în Dobrogea prin programul de masterat "Oceanografie și hidrografie", avizat de Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

"În contextul noilor norme sociale impuse de pandemia de Covid-19, atât cadrele didactice, cât și studenții Academiei Navale «Mircea cel Bătrân» au înțeles încă de la început necesitatea adaptării la un nou sistem de predare și evaluare, fiecare dintre utilizatorii platformei noastre abordând acest nou tip de interacțiune cu maximă seriozitate și responsabilitate.

În condiții de maximă siguranță, am finalizat cu succes examenul de diplomă la secția militară, iar acum suntem în ultimele zile de susținere a probelor de examen la studiile universitare de licență și masterat - secția civilă. De asemenea, organizăm în premieră anul acesta admiterea, atât pentru secția civilă, cât și pentru secția militară, exclusiv online, în baza mediei obținute la bacalaureat.

Pentru instituția noastră de învățământ este o provocare, după cum o provocare va fi și felul în care ne vom desfășura activitatea pe viitor. Academia Navală «Mircea cel Bătrân» este pregătită, însă, pentru această nouă abordare, asigurând și în noul context un învățământ la standarde internaționale.

Această perioadă ne-a determinat să grăbim implementarea unor noi politici și reforme în sistemul nostru de învățământ, pe care le aveam în vedere, cum ar fi examinarea online a studenților. Considerăm acest moment ca fiind unul de autoevaluare și de raportare și adaptare a ofertei educaționale la noile tendințe, iar corpul profesoral al universității noastre a demonstrat deja că și în contextul noilor condiții putem avea un învățământ de calitate și performanță", a declarat comandor Alecu Toma, comandant (rector) împuternicit al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8133 secunde