Evenimente culturale și educaționale dedicate Zilei Dobrogei

355
Evenimente culturale și educaționale dedicate Zilei Dobrogei - grupajevenimente-1479043360.jpg

Articole de la același autor

Împlinirea a 138 de ani de la revenirea ținutului dintre Dunăre și Mare la statul român reprezintă pentru noi, dobrogenii, motiv de aducere-aminte a momentului care a reprezentat o nouă și importantă etapă în procesul de desăvârșire a unității de stat a românilor, proces încheiat prin Marea Unire din 1918. Dobrogea, tărâmul dintre ape, cu bogatul trecut istoric, impresionant spațiu geografic și spiritual, prețios model de conviețuire interconfesională și etnică, va fi evocat în instituțiile de cultură, dar și în unitățile școlare constănțene. 


Intrarea liberă la Muzeul de Artă Populară 
Astăzi, între orele 9-17, Muzeul de Artă Populară din Constanța își deschide porțile pentru vizitatori, aceștia putând vizita muzeul fără a plăti bilet. Ei vor putea admira expoziția "Costumul popular românesc din Dobrogea", care prezintă costume tradiționale din diferite localități dobrogene. 


O altă expoziție deschisă în această perioadă este intitulată "Arta populară în România". Aceasta reunește costume populare, țesături, icoane pictate pe sticlă și lemn, ceramică tradițională și multe altele. 


Simpozion județean pentru profesorii de istorie 
Astăzi, de la ora 11, la Colegiul Național "Mihai Eminescu", Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța și colegiul-gazdă, organizează a doua ediție a Simpozionului județean pentru profesorii de istorie "Unitate în diversitate pe pământ dobrogean". La eveniment, au fost invitați să participe reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean, ai Facultății de Istorie și Științe Politice, ai Filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România și ai Bibliotecii Județene "I.N. Roman". 


Târg de plăcinte 
Tot astăzi, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" organizează un târg al plăcintelor dobrogene care îi va implica pe elevii de gimnaziu și pe diriginții acestora. De asemenea, în cadrul parteneriatului încheiat între această instituție și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, elevii claselor de gimnaziu, împreună cu profesoarele Maria Neicu și Mihaela Deancu, vor participa la activitățile "Tradiții dobrogene cu animale" și "Păsări care iernează în Dobrogea". În același context, elevii claselor de gimnaziu, împreună cu prof. Neguța Petcu, vor desfășura activitatea educativă cu tema "14 noiembrie 1878 - Revenirea Dobrogei la Patria-Mamă", având ca obiectiv evocarea evenimentelor care au dus la obținerea independenței și reintegrarea Dobrogei la Statul Român. 


Colaj de picturi și desene dedicat "Culorilor Dobrogei" 
Astăzi, de la ora 10, la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare", va avea loc vernisajul expoziției colaj de pictură și desen intitulată "Culorile Dobrogei". Cele 58 de lucrări aparțin elevilor de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și de la Școala Gimnazială nr. 16 "M.I. Dobrogianu". Evenimentul este dedicat împlinirii a 138 de ani de la unirea Dobrogei cu România, cele 21 de lucrări ale elevilor de la Colegiul Pedagogic fiind realizate sub îndrumarea prof. Venera Dincă, restul lucrărilor aparținând elevilor de la Școala nr. 16, "supervizate" de prof. Adrian Drăguț. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Haideți  la sărbătoarea Dobrogei noastre!
Pagina a fost generata in 0.3968 secunde