Eveniment important la Universitatea Maritimă din Constanța

221
Eveniment important la Universitatea Maritimă din Constanța - 60346363250852306250016653179061-1557905561.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă Constanța (UMC) găzduiește, în perioada joi,16 mai- sâmbătă,18 mai 2019, între orele 9.00 si 18.00, cea de a III-a ediție a Conferinței Regionale de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim la Marea Neagră sau The Black Sea Maritime Cyber Security Conference, la sediul din str Mircea cel Batran nr. 104. 


Evenimentul se înscrie în eforturile de conștientizare asupra riscurilor de securitate cibernetică pe diverse sectoare de activitate, pe care UMC împreună cu ong-ul Inomar Cluster și alți parteneri sau agenții guvernamentale în domeniu le fac în mod susținut în ultimii trei ani, ca urmare a unor evenimente majore în industria maritmă și portuară. 


Pe lângă componenta de conștientizare asupra riscurilor de securitate cibernetică, în cadrul conferinței vor fi derulate o serie de demonstrații practice privind modul în care au loc atacurile cibernetice atât în industrie, mediile corporatiste, financia-bancare cât și la nivelul utilizatorilor individuali de retele informatice, calculatoare personale și smartphone-uri.


Prezența în cadrul conferinței este una notabilă și valoroasă pentru orașul Constanța. Personalități din managementul unor organizații internaționale relevante și-au anunțat prezența. International Maritime Organization (IMO), Baltic and International Maritime Council (BIMCO), Lloyds Register, European Union for Information Security Agency (ENISA) – promotor al directivei europene NIS dar și reprezentanți ai unor agenții naționale și companii private în domeniu, precum CERTSIGN, IBM, GEMINI SOLUTIONS, ARECS sau TID GROUP.


Vor fi puse în dezbatere multe subiecte de actualitate în domeniul securității IT, al ingineriei sociale și rolul factorului uman în atacurile cibernetice, securitatea serviciilor esențiale sau a infrastructurilor critice. Evenimentul va reuni deopotriva, operatori maritimi-portuari, furnizori de soluții de securitate, instituții publice relevante, autorități de reglementare și mediul academic, intr-un dialog care se dorește continuat și în afara acestui eveniment.


Dealtfel, Stanică Enache – președintele Asociației Inomar Cluster, partener principal în organizarea conferinței, subliniază că "Este vremea alianțelor public-privat-societate civilă, singura formulă de acțiune eficientă atât în dezvoltarea unei regiuni strategice precum Dobrogea, dar și pentru identificarea celor mai cuprinzătoare și bine informate abordări în diverse domenii precum securitatea rețelelor informatice sau securitatea cibernetică".


Acest principiu este reluat atat în Directiva Europeană NIS cât și în leagea 362/2018 care prevede măsuri obligatorii de monitorizare, raportare și în general de prevenire în domeniul retelelor informatice, la nivelul operatorilor de servicii esentiale la nivelul Uniunii Europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9893 secunde