Eveniment important la Colegiul de Arte "Regina Maria"

112
Eveniment important la Colegiul de Arte

Articole de la același autor

Asociația "Împreună pentru Viitor" Constanța vă invită mâine, 23 martie, ora 16.30, la Colegiul de Arte "Regina Maria", să luați parte la spectacolul "Nu te văd, nu te aud", organizat de elevii din nouă școli constănțene înscrise în acest proiect.


Scopul proiectului "Te văd, te aud" este de a sensibiliza elevii din școlile selectate cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiențe de auz și văz, astfel încât să înțeleagă și să conștientizeze dificultățile cu care se confruntă aceste persoane și să învețe cum le pot ajuta. Proiectul se derulează până la data de 31 iulie și este realizat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Interjudețeană Constanța, Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Constanța și Inspectaratul Școlar Județean Constanța. 


În prima parte a proiectului, elevii s-au întâlnit la școală cu persoane care prezintă deficiențe de auz și văz, au discutat cu acestea și au experimentat diverse situații în care erau privați de unul dintre simțuri, încercând să se descurce singuri. 
"Consider că participarea la acest proiect mi-a dat ocazia, mie și colegilor mei, să venim în contact cu o realitate mai puțin cunoscută nouă, cea a persoanelor cu deficiențe de văz și de auz. Am realizat care sunt dificultățile cu care aceștia se confruntă în viața de zi cu zi, cum gesturi și acțiuni simple (pentru noi) devin adevărate provocări pentru aceștia. Cu mai multă atenție pentru toți cei din jurul nostru, cred că putem să aducem puțin ajutor celor care au nevoie", a declarat Lorela Florescu, elevă a Liceului Teoretic "Ovidius". 


În cea de-a doua parte a proiectului, elevii vor exprima ceea ce au trăit printr-o scenetă concepută și pusă în scenă de ei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0286 secunde