Eveniment editorial remarcabil, la Salonul de carte Polemos

242
Eveniment editorial remarcabil, la Salonul de carte Polemos - lansareeditoriala-1477067236.jpg

Articole recomandate

În avanpremieră la apropiata aniversare a 156 de ani de la constituirea, la 22 octombrie 1860, a Corpului Flotilei, eveniment consi-derat drept actul de naștere a Marinei Militare a României moderne, comandorul dr. Marian Moșneagu, reputat specialist în istorie navală, este protagonistul unui eveniment editorial de excepție. Este vorba despre enciclopedia "Șefii Statului Major al Forțe-

lor Navale", care a fost lansată în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului de carte POLEMOS. Evenimentul, menit să marcheze Ziua Armatei și împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, este organizat de prestigioasa Editură Militară, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Național din București.

Apărută la Editura Centrului Tehnic-Editorial al Armatei, enciclopedia "Șefii Statului Major al Forțelor Navale", reprezintă, fără îndoială, un eveniment editorial notabil, care continuă un demers științific de anvergură dedicat liderilor Armatei României, inițiat în anul 2011 de comandorul dr. Marian Moșneagu, șeful Serviciului Istoric al Armatei între anii 2007 și 2016. Început cu enciclopedia "Miniștrii Apărării Naționale" și continuat în anul 2014 cu "Șefii Statului Major General", proiectul se încadrează în programul național de elaborare de enciclopedii, dicționare și cronologii care definesc și așază istoriografia națională pe coordonatele cercetării științifice aprofundate, bazată de un arsenal de instrumente de lucru fundamentale.

"Apreciez efortul autorului și maniera elevată de finalizare a acestui proiect ambițios, util și necesar tuturor factorilor decizionali, expe-rimentați sau pe calea afirmării și sunt convins că această nouă carte de vizită a Forțelor Navale Române va fi binevenită atât pentru beneficiarii din interiorul Forțelor Navale, cât și pentru partenerii noștri tradiționali, pe care îi asigurăm de atașamentul și devotamentul nostru atât prin respectul pentru tradițiile și performanțele proprii, cât și pentru încrederea deplină în destinul și victoriile noastre comune", menționează în "Cuvânt Înainte" viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, actualul șef al Statului Major al Forțelor Navale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Miercuri, 08 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un autor, o carte -  "Chef de glume"
Pagina a fost generata in 0.6264 secunde