Eveniment editorial de excepție găzduit de Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța

331
Eveniment editorial de excepție găzduit de Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța - evvenimenteditorial2-1627222682.jpg

Articole recomandate

Luni, 26 iulie 2021, începând cu ora 18.00, aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește un eveniment editorial de excepție: lansarea ultimului număr (1 – 2 pe 2021) al revistei „Ex Ponto (text/imagine/metatext)”, care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, și a antologiei de proză scurtă „Ex Ponto Epic Orchestra” (Editura „Ex Ponto”, 2020).

Volumul antologic oferă un concert al prozei din spațiul dobrogean, dar și un profil identitar literar al acestui fermecător ținut dintre Dunăre și Marea Neagră, cu mirajul său. În carte, cititorul se poate întâlni cu o parte dintre cei mai buni prozatori dobrogeni, membri ai Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Noua apariție editorială marchează împlinirea unui sfert de secol de existență a Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, precizează Ovidiu Dunăreanu în „argumentul” cu care se deschide antologia. Ea continuă tradiția volumelor antologice reprezentative pentru activitatea de creație a membrilor filialei, începută de antologiile „Vânzătorul de enigme” (Constanța, Editura „Europolis” și revista „Tomis”, 1993) și „Concert la patru mâini” (Constanța, Editura „Ex Ponto, 2005).

Volumul „Ex Ponto Epic Orchestra” cuprinde o selecție din creațiile a 19 scriitori, membri ai filialei dobrogene, proze scurte și fragmente de roman publicate în prestigioasa revistă „Ex Ponto - text, imagine, metatext” în cei 18 ani care au trecut de la înființarea ei.

Despre revista „Ex Ponto - text, imagine, metatext” am spus cu un alt prilej că este mai mult decât o carte, este spirit viu, luminos, sensibilitate și credință în forța cuvântului de a recrea lumea, este spiritul pe care îl găsim în fiecare dintre redactorii și colaboratorii ei. În „Ex Ponto” descoperim înaltul spirit creator al Dobrogei, credința ei în frumos și armonie, miracolul creației literare, artistice, o tablă a valorilor spirituale.

Prezentarea celor două apariții editoriale va fi realizată de: Angelo Mitchievici, Ovidiu Dunăreanu și Corina Apostoleanu.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte ce vor avea loc pe tot parcursul lunii iulie, în aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța. În cadrul lor vor fi promovați atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât și pe pagina de Facebook a acesteia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5111 secunde