Eveniment de marcă la Academia Navală. In memoriam general Maican

229
1
Eveniment de marcă la Academia Navală. In memoriam general Maican - victorie-1509641503.jpg

Articole de la același autor

Forțele Navale Române marchează, în perioada 3 - 7 noiembrie, împlinirea a 140 de ani de la victoria obținută, pe Dunăre, de către marinarii militari români, în timpul Războiului de Independență, împotriva otomanilor.

Personajul principal omagiat este generalul de marină Nicolae Dumitrescu-Maican, cel căruia i-a fost încredințată, în anul 1877, comanda bateriilor de coastă de la Calafat, acestea fiind încadrate, în majoritate, cu marinari. Cu această ocazie, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" găzduiește, astăzi, simpozionul intitulat "România și oamenii săi în timpul Războiului de Independență".

De asemenea, în satul Tonea, comuna Modelu, din județul Călărași, locul unde a decedat generalul Maican, va avea loc duminică, 5 noiembrie, un moment festiv prin care se va acorda școlii din localitate denumirea onorifică "Generalul de marină Nicolae Dumitrescu-Maican".

Totodată, la Calafat, va fi organizat marți, 7 noiembrie, un ceremonial militar și religios la Monumentul Independenței, precum și un simpozion la Muzeul de Artă și Etnografie din incinta Palatului "Marincu".

Potrivit reprezentanților academiei, la toate aceste evenimente au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, precum și strănepoatele generalului de marină Nicolae Dumitrescu-Maican, venite special de la Paris, unde locuiesc de aproape o jumătate de veac.

Comentează știrea

Tonea.
3 noiembrie 2017
Tonea și generalul contraamiral.

"Generalul de marină Nicolae Dumitrescu-Maican" - de fapt, contraamiral! Probă de subcultură a ialomițenilor - legătura lui cu școla și localitatea Tonea (doar că, întâmplător o răposat acolo, la casa soră-sii, iar trate-su i-o înălțat un monument) este nulă. Tonea, n-o fi având și ea fii adevărați...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4964 secunde