Eveniment aniversar. 140 de ani de presă românească în Dobrogea

Ştire online publicată Miercuri, 19 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) pregătește pentru această săptămână un eveniment deosebit, realizat împreună cu Filiala „Dobrogea” a Asociației Române de Istorie a Presei și în parteneriat cu Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea și Centrul Cultural Județean „Teodor Burada”. 


Este vorba despre simpozionul „140 de ani de presă românească în Dobrogea. Trecut, prezent și perspective”, care va avea loc în perioada 21-22 iunie, la sediul MINAC, dar și la Tulcea. 


Potrivit directorului instituției de cultură, cercetătorul științific Sorin Colesniuc, acesta va marca nașterea primului ziar de expresie românească din regiune, „Steaua Dobrogei”, la data de 22 iunie 1879, dar și rolul important al presei regionale, ca factor civilizator al provinciei, în dezvoltarea conștiinței naționale și a coagulării comunităților locale. Totodată, în cadrul simpozionului va fi vernisată expoziția temporară „File din istoria presei dobrogene”. 


Simpozionul, gândit ca o evocare științifică a celor 140 de ani de presă românească în spațiul dobrogean, va reuni specialiști în istorie, arhivistică, biblioteconomie, ziariști, profesori universitari, dar și studenți și doctoranzi ai Universității „Ovidius”. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8266 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7751 secunde