Evaluarea Națională, la final. Câte medii de 10 s-au luat în județul Constanța

940
Evaluarea Națională, la final. Câte medii de 10 s-au luat în județul Constanța - fotofondevaluarenationala-1592843128.jpg

Articole de la același autor

Evaluarea Națională 2020 a ajuns la final. A fost un examen cu mult stres, în condiții extraordinare, dar cu materie mai puțină. Copiii s-au descurcat onorabil, au fost foarte multe note bune, chiar mai multe decât anii trecuți, însă au fost și note mici, sub așteptări.

Ministerul Educației și Cercetării i-a ținut în suspans pe elevi și pe părinți, ieri, când a publicat rezultatele la Evaluarea Națională cu doar câteva minute înainte de a expira termenul limită, ora 14.00. În premieră, în dreptul mediilor obținute de candidați nu a mai apărut numele lor, ci doar un cod știut de fiecare în parte.

Potrivit statisticii publicate de Ministerul Educației și Cercetării, în întreaga țară, din cei 160.468 de candidați, 76,1% au avut medii mai mari sau egale cu 5. În județul Constanța, procentul mediilor mai mari de 5 este de 72,2%, sub cel la nivel național. De altfel, în topul județelor cu cele mai mari medii, județul Constanța se află pe locul 26, mult în urma Clujului – 88,7%, Brăilei – 86% sau Galațiului – 80,8%.

Totuși, stăm bine la numărul de medii de 10, fiind 19 în întreg județul. Este vorba despre elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă, Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" din Constanța, Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" din Constanța, Școala "Sfinții Martiri Brâncoveni" Constanța, Liceul Teoretic "Educational Center" Constanța, Școala Gimnazială "George Coșbuc" din localitatea 23 August, Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național "Mihai Eminescu" Constanța, Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia, Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" Medgidia, Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța, Școala nr. 29 "Mihai Viteazu" din Constanța și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța.

Alți patru candidați au medii de 9,97, cinci candidați au 9,95, șapte candidați au 9,92 și 13 candidați au 9.90. Totuși, 179 de candidați din județul Constanța nu au reușit să ia nici măcar media 2 la Evaluarea Națională 2020. Dintre aceștia, nouă au obținut "performanța" de a lua nota 1 la ambele materii, obținând doar media 1. Cei mai mulți dintre acești candidați sunt elevi din mediul rural. De altfel, la nivel național, peste un sfert din candidații care au susținut Evaluarea Națională 2020 nu au reușit să obțină media 5.

Contestații și astăzi

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestație și astăzi, între orele 8.00 și 12.00. Lucrările contestate vor fi recorectate, iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

După acest hop, urmează admiterea la liceu, prin repartizare computerizată. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor. Tot atunci, va fi făcută publică și ierarhia la nivel județean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4969 secunde