€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureatul 2018

Ştire online publicată Miercuri, 01 Noiembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Începând de astăzi, elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a care vor participa în anul 2018 la evaluarea națională și examenul național de bacalaureat au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două testări. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Modelele de subiecte pentru evaluarea națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7783 secunde