Etnolog bulgar: Ideea cozonacului de Paște a fost importată din România

Duminică, 15 Aprilie 2012
438
Ideea cozonacului, pe care bulgarii îl pregătesc și îl consumă în mod tradițional de Paște, poate să fi fost importată din România cu circa un secol în urmă, relatează Novinite.

Cozonacul este popular în toată Europa de Est și în zone din Orientul Mijlociu, iar etnologul bulgar Donka Sabotinova crede că cel mai probabil a ajuns în Bulgaria via România.

'În mod tradițional, bulgarii coc pâine specială rituală de Paște. Dar comercianții au adus cozonac din România în jurul anilor 1915-1920', a spus Sabotinova. De atunci, acest produs reprezintă o parte esențială din masa festivă tradițională de Paște în Bulgaria.

Potrivit specialistei bulgare, în România cozonacul a ajuns cel mai probabil din Polonia.

Sâmbăta dinaintea Paștelui este ziua în care bulgarii pregătesc cozonaci și alte preparate tradiționale pentru masa festivă de a doua zi, notează Novinite.


Articole din aceeaşi secţiune

Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Paște Fericit!
Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Învățământul privat, evaluat
Pagina a fost generata in 0.8784 secunde