Ești student? Vezi ce joburi part-time poți găsi

880
Ești student? Vezi ce joburi part-time poți găsi - parttimejobs42208-1317645629.jpg
Angajatorii din România nu sunt încă suficient de flexibili cu privire la programul de lucru, astfel încât numărul joburilor part-time disponibile în acest moment este foarte scăzut, scrie Realitatea.net.



Din totalul de 15.100 de joburi vacante pe site-urile de recrutare, doar 520 de posturi sunt în regim part-time, deci sub 4% din oferta totală de slujbe. Dintre acestea, doar 350 de locuri de muncă sunt adresate studenților sau persoanelor aflate la primul job.

Cele mai multe joburi cu program de patru ore pe zi, care să le permită studenților să meargă și la cursuri, sunt publicate de firmele de call center, care găsesc tot mai greu un număr mare de vorbitori de limbi străine și vin cu această strategie part-time de atragere a studenților.

Din păcate, salariile pentru operatorii de call-center nu trec de regulă de 800 de lei pe lună, iar condițiile în care lucrează consilierii de clienți telefonici sunt destul de stresante, dovadă și fluctuația mare de personal din domeniu.

Mult mai bine plătite sunt posturile part-time pentru studenții cu abilități de programare sau pentru cei care au cunoștințe avansate de IT. Numărul mare de companii care se bat pe IT-iștii români le permite acestora să-și poată negocia timpul liber în funcție de nevoile personale.

Studenții mai sunt asaltați cu oferte de angajare ca agenți de vânzări sau promoteri din partea companiilor cu cele mai diverse obiecte de activitate - distribuție, retail, producție, servicii.

Studenții nu duc lipsă nici de oferte de angajare ca agenți de asigurări. La fel ca în cazul agențilr de vânzări, joburile nu sunt grozav plătite, este mult de alergat, însă tinerii talentați pot obține bonusuri substanțiale din volumul de vânzări și acumulează experiență în contactul cu clienții.

Mai sunt interesate de studenți în regim part-time firmele de consultanță (care caută economiști, contabili, ingineri) și cele de audit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2524 secunde