Episcopul Chesarie Păunescu, un nume de referinţă în ortodoxie

576
Episcopul Chesarie Păunescu, un nume de referinţă în ortodoxie - episcopsursabasilica-1610893507.jpg

Articole de la același autor

Chesarie Păunescu a trăit între anii 1888, până în 1975, el fiind şi episcop al Constanţei. Desigur, înaintea alegerii sale ca episcop a ocupat diverse posturi precum: pedagog la Seminarul Central, secretar la Seminarul „Sf. Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, diacon la Catedrala din Huşi, director al Seminarului Monahal de la Cernica şi director al Seminarului Central din Bucureşti.

La data de 10 ianuarie 1944, el a fost ales ca episcop la Constanţa, dar instalarea sa a avut loc pe 21 mai 1944, în Biserica din Eforie, întrucât Constanţa era bombardată. „La conducerea Episcopiei fiind, face vizite canonice, dă sfaturi şi predică binele. A căutat să înlăture lipsurile rămase de pe urma celui de-Al Doilea Război Mondial, a purtat o grijă deosebită pentru restabilirea vieţii bisericeşti în rândurile credincioşilor, căutând să le asigure clerul şi locaşurile de cult. În scopul întăririi credinţei, episcopul Chesarie chiverniseşte şi sfătuieşte pe preoţi. El este cel de-al treilea episcop constănţean şi ultimul, pentru că la data de 26 martie 1950, ca urmare a contopirii Eparhiei Constanţa cu Eparhia Galaţiului, sub denumirea de Episcopia Dunării de Jos, sus-numitul este instalat la Galaţi”, spun specialiştii Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman”. Despre faptele sale şi viaţa sa puteţi citi în Dicţionarul de personalităţi dobrogene, volumul III, pe care îl găsiţi la bibliotecă.

Trebuie precizat că Chesarie Păunescu este considerat un ierarh cu aleasă viață duhovnicească, cu dragoste față de cei în suferință, preocupat de refacerea și pictarea catedralelor episcopale din Constanța și Galați și a numeroase alte biserici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.369 secunde