"Eminescu - Luceafăr, eu - o mică stea"

588
Toată săptămâna 11-15 ianuarie, preșcolarii de la grupele "Mica Sirenă" și "Peștișorul de Aur", aparținând Grădiniței cu program prelungit nr. 36 "Steluțele Mării", au purtat cu drag însemnul reprezentând chipul lui Eminescu și au desfășurat activități prin care au cunoscut opera marelui poet. Au învățat că a îndrăgit tot ce ne înconjoară, că a iubit mai ales marea, la malul căreia și-a dorit să-și găsească odihna eternă. Între timp, însă, au făcut și repetiții pen-tru ceea ce ieri avea să fie un moment de maximă emoție pentru părinți, dar și restul cadrelor didactice invitate să asiste la spectacolul intitulat "Eminescu - Luceafăr, eu - o mică stea".
În fotografia alăturată este ilustrat un fragment din "Scrisoarea a III-a", pe care educatoarele Mioara Stanciu și Fănica Neacșu au dorit să-l transpusă cât mai fidel cu copiii de la grupa pregătitoare. De asemenea, fetițele de la grupa mare, îndrumate de educatoarele Maria Olaru și Elena Raicu, au oferit un dans pe muzica inspirată din versurile poeziei "Somnoroase păsărele".
***
Colegii lor de la Mangalia, de la grupa pregătitoare B "Jerry", educatoare Sapadin Zeinel, și grupa mare B "Rățuștele", educatoare Ligia Lăpădat, ambele aparținând Grădiniței cu orar normal nr. 4, au desfășurat, în parteneriat cu Biblioteca Municipală Mangalia, activitatea "Eminescu - la ceas aniversar". Sub îndrumarea celorlalte educatoare, preșcolarii au ilustrat prin culoare versuri din opera eminesciană. Bibliotecara Turcu Maria a apreciat activitatea desfășurată în parteneriat ca fiind foarte reușită și a declarat că vor aștepta copiii însoțiți de părinți și cu ocazia altor evenimente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Spectacole de week-end
Pagina a fost generata in 1.5362 secunde