Elevul care a venit la ore beat mangă, pedepsit de conducerea liceului

474
Consiliul profesoral al Liceului Tehnologic "C.A. Rosetti" a analizat joi, 29 noiembrie, cu foarte mare atenție comportamentul elevului de clasa a X-a care a venit la oră sub influența băuturilor alcoolice la școală pe data de 27 noiembrie și a decis, în unanimitate, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de cinci zile cu scăderea notei la purtare la 4. Totodată, elevul a primit recomandarea de a participa la activitățile de consiliere psiho-pedagogică ale cabinetului școlar al unității de învățământ.


Conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar: "eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 5 zile constă în înlocuirea activității obișnuite a elevului, pentru perioada aplicării sancțiunii, cu un alt tip de activitate, desfășurată, de regulă, în cadrul unității de învățământ, în conformitate cu prevederile regulamentului intern și stabilită, de către director, la propunerea consiliului clasei".

Reamintim că marți, 27 noiembrie, directorul liceului a apelat la Serviciul de ambulanță pentru un elev de clasa a X-a de la școala pro-fesională, care a venit la școală sub influența băuturilor alcoolice. În urma realizării analizelor medicale, i s-a depistat o alcoolemie de 2,05‰.

Într-un comunicat de presă remis redacției, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, dezaprobă astfel de comportamente și evenimente care nu definesc școala și statutul de elev. "Îmi exprim încrederea în promptitudinea, rigurozitatea directorilor și a profesorilor în prevenirea, combaterea, semnalarea și soluționarea acestor incidente". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ce deșeuri  au "crescut" pe plajă
Pagina a fost generata in 0.3456 secunde